Drammen
Gatekunst Drammen. Foto: Team Tour AS

Velkommen til Elvebyen Drammen

Jada, vi kjenner uttrykkene godt – «Norges største kryss» – «bedre med en dram i timen enn en time i Drammen» – og det har vel kanskje også vært slik en periode også, at dette var det eneste vi kunne varte opp med. Slik er det ikke lenger!

Ypsilon – Drammen. Foto: Team Tour AS

Ikke bare kan «elveparken» – som viser seg fram med badestrender, fantastisk kunst, moderne arkitektur  og flotte restauranter og spisesteder – tilbakevise disse gamle slagordene, for her trives folk, her oppholder ikke bare dramenserne, men også en mengde tilreisende seg, og nyter nærheten til såvel naturen som handelstandens tilbud.

Holmen-nokken Drammen. Foto: Team Tour AS

Så, hva med en guidet byvandring – eller en busstur med guide – for å møte en by med en kjempespennende historie, og med et så stort hjerte at gatekunsten ikke bare fins der kunstneren mener den bør finnes, men også organisert og sponset av kommunen.

Gatekunst Drammen. Foto: Team Tour AS

Dessverre kan du ikke møte på Triztan Vindtorn lenger – slik som så mange av oss har hatt gleden av, her sittende i en av elveparkens stoler,

Tristan Vindtorn på Torget. Foto: Ukjent

men sporene etter han er det ikke så vanskelig å finne, og det gjelder også andre av byens kreative innbyggere. Kanskje du vil gjøre som Dronning Sonja, å besøke Kari i Glasshytta. Ved inngangen er det en spennende utstilling av arbeidene. Lenger inn i verkstedet kan vi følge prosessen fra den første hvitglødende glassmassen til ferdig glass. Det blåses og pustes. Det trylles med fargeløse glassklumper. Fra enden på lange stenger springer vakre og fargerike glass ut, mens svetten hagler foran varme glassovner, og kunder står og kikker nysgjerrig på dette spennende «eventyret» som utspiller seg foran dem.

Gatekunst Drammen. Foto: Team Tour AS

Eller kanskje en omvisning i byens storstue Drammens Teater er mer i din stil. I Drammen er det meste mulig.

Foto: Kjetil Lenes

Drammens Teater. Foto: Kjetil Lenes

Eller, hva med en liten inspeksjon på Drammen Museum? Museet er en opplevelse for historie- og kunstinteresserte i alle aldre. Faste utstillinger av Nøstetangenglass, barokksølv, 1700-talls drammensfajanse, interiører, kirkekunst og folkekunst. og, når du først er der, sjekk ut Den japanske haven på Marienlyst, ved Lychepaviljongen har Drammens Museum anlagt en japansk have. En kunstnerisk, minimalistisk tolkning av naturens skjønnhet – et sted for ettertanke. Og, om det skulle friste, du er ikke mer enn hundre meter unna en uforglemmelig dukkert:

Foto: Arna SK

Drammensbadet. Foto: Arna SK

Drammensbadet er Norges største badeland med 9 bassenger hvor av fem innendørs og fire utendørs. Her er det sommer hele året enten ute eller inne og har åpent alle dager i uken. MEN, kanskje du heller vil ta en dukkert i selveste drammenselva? Fullt mulig:

Elvebadstua Drammen. Foto: Team Tour AS

Vi kunne holdt på lenge, det er vanskelig å stoppe når vi ikke har snakket om Gulskogen Gård, Skur 9, Sankt Hallvard, Henrik Sørensen, Morten Viskum, Herman Wildenvey, Christian Skredsvik, Lakk-kunstneren Maria Elena Koppangen, Galleri Athene, Gulden kunstverk, Union – vi kunne fortsette lenge!

Kranene – Drammen. Foto: Team Tour AS

Ta kontakt med oss så lager i et uforglemmelig besøk i Elvebyen Drammen!

Her er noen eksempler på steder det er mulig å kombinere med dette reisemålet, det fins enda flere, så ta kontakt med oss og vi vil kan sammen skreddersy den turen som passer best for deg og de du vil reise på tur sammen med.

 • Bjørneparken
 • Blaafarveværket
 • Fossesholm
 • Hadeland
 • Grinakervev
 • Kistefos museet
 • Søsterkirkene
 • Holmsbu
 • Fossekleiva Brukssenter
 • Golden Power
 • Oscarsborg
 • Dynos Sprengstoffmuseum
 • Sande Presegård
 • Båttur Sætre – Drøbak med Jacobine
 • Kongsberg
 • Hagan
 • Langedrag
 • Portåsen
 • Villa Fridheim
 • Vikersund

Vi har allerede en Langtur som tar deg hit.

KLIKK HER!

Det er ikke alltid like lett å gjøre alle til lags

Men vi ønsker å prøve på nettopp det. Det er vanskelig å garantere noe, men om tidspunktet vi har foreslått ikke passer, eller om du vil at vi skal arrangere en tur vi ikke enda har laget et program for, så ber vi deg om å gi oss beskjed om det.

Bruk skjemaet under til å ta kontakt med oss, det forplikter deg på ingen måte, det er ganske enkelt en måte å starte på.

Den viktigste faktoren for våre prioriteringer, er hvor mange det skal være med på turen. Fyller dere en buss kan du regne med at det blir som du ønsker, hvis ikke er det lurt om du tipser andre du kan tenke at vil være interesserte i den samme turen, og be dem om også å sende inn dette skjemaet.

Vi gleder oss til å høre fra deg og arrangere en opplevelse for deg og dine!

+47

Ingen er like – og behovene er forskjellige!

Selv om turer går til den samme destinasjonen – er det ikke sikkert at programmet er det samme, for det første starter ikke alle turer på samme sted, og for det andre er det ikke alle som ønsker å oppleve det samme – ønsker og behov er forskjellige. Vi skreddersyr derfor reisene slik våre kunder vil ha dem og tilpasser programmet etter deres krav.

Men hva koster det, og hvordan ser en tur til dette reisemålet ut?

Her er en eksempel-tur du kan kikke på og skrive ut.