Flor & Fjære
Flor & Fjære. Foto: Team Tour AS

Velkommen til paradis!

Flor & Fjære er stedet hvor regnbuen traff jorda.

Et besøk til Flor & Fjære begynner med en behagelig fjordopplevelse fra Skagenkaien i Stavanger med MS Rygerfjord på ca. 20 minutter

Flor & Fjære. Foto: Team Tour AS

som etterfølges av en omvisning i den bugnende parken – samt en like bugnende buffé som lar tennene løpe i vann.

Det hele startet i 1965 da Åsmund og Else Marie Bryn kjøpte husmannsplassen Mangela på Sør-Hidle hvor de bygde en familiehytte, og på et par tiår har en forblåst holme blitt forvandlet til en palmehage. I 1987 ble Åsmund uføretrygdet og begynte å beplante området for å ha noe å holde på med. Flor & Fjære tok form, og folk strømmet til.

Flor & Fjære. Foto: Team Tour AS

Etter hvert ble det behov for bevertning, og i 1995 åpnet sønnen Olav og Siri, kona hans, restauranten.

Foto: Teamtour AS

Nå er det tredje generasjon, Endre Bryn, som gjør seg klar til å overta, og planene for nye utvidelser er klare.

Flor & Fjære er det beste stedet når du ønsker noe utenom det vanlige. Unikt er et stort ord, men det finnes faktisk ikke et tilsvarende konsept noe annet sted i verden! Fra du drar fra Stavanger til du er tilbake igjen, går det fem timer.

Flor & Fjære. Foto: Team Tour AS

Dronning Sonja feiret sin 70 års dag på Flor & Fjære. Og et arrangement blir knapt større! Samtidig er stedet like egnet for sommerfest, markeringer eller firmafeiring. Flor & Fjære er det beste stedet når du ønsker noe utenom det vanlige.

Flor & Fjære. Foto: Teamtour AS

Årets utgave av Flor & Fjære åpner i mai. 50 000 blomster blir plantet og står klar til å ta i mot besøk. Det samme er restauranten med sin nye meny. Er du ikke sulten på nye inntrykk?

Flor & Fjære. Foto: Teamtour AS

Det er Olav Bryn som designer parken år etter år. Han bruker vinterhalvåret på å tenke ut nye kombinasjoner,

Olav Bryn – Flor & Fjære. Foto: Team Tour AS

finne nye planter og blomster og se etter nyanser som ikke er blitt prøvd før. Resultatet er fargesprakende, og på spørsmål om hva som har vært inspirasjonskilden, kommer svaret fort: “regnbuen”. Litt i spøk.

Flor & Fjære. Foto: Team Tour AS

Men med mye sannhet.

Andrè – Flor & Fjære. Foto: Team Tour AS


Flor & Fjære. Foto: Team Tour AS

  • Guidet busstur i Stavanger
  • Norsk Oljemuseum
  • Domkirken St. Svithun
  • Cruise på Lysefjorden
  • Kongeparken
  • Preikestolen – Cruice og fottur

Selv om Stavanger er selve reise-målet når Flor og Fjære skal besøkes, er det mange muligheter både på veien til Stavanger og på veien hjem igjen. Her er noen som har blitt valgt tidligere:

  • Fjord Line fra Langesund til Stavanger
  • Lindesnes Fyr
  • Songdalsstrand – med lokal guide
  • Sølvsmie i Setesdalen

Vi har allerede en Langtur som tar deg hit.

KLIKK HER!

Det er ikke alltid like lett å gjøre alle til lags

Men vi ønsker å prøve på nettopp det. Det er vanskelig å garantere noe, men om tidspunktet vi har foreslått ikke passer, eller om du vil at vi skal arrangere en tur vi ikke enda har laget et program for, så ber vi deg om å gi oss beskjed om det.

Bruk skjemaet under til å ta kontakt med oss, det forplikter deg på ingen måte, det er ganske enkelt en måte å starte på.

Den viktigste faktoren for våre prioriteringer, er hvor mange det skal være med på turen. Fyller dere en buss kan du regne med at det blir som du ønsker, hvis ikke er det lurt om du tipser andre du kan tenke at vil være interesserte i den samme turen, og be dem om også å sende inn dette skjemaet.

Vi gleder oss til å høre fra deg og arrangere en opplevelse for deg og dine!

+47