Ekeberg skulpturpark
Fra Ekeberg Skulpturpark. Foro: Team Tour AS

Den nye Ekebergparken i Oslo er fantastisk

Fra Ekeberg Skulpturpark. Foro: Team Tour AS

Ekebergparken er blitt et Vigelandsanlegg for vår tid – ikke voldsomt og kompromissløst som det på Frogner, men omtenksomt og tilpasset. Det er en god del små overraskelser som venter dem som besøker Ekebergparken, og mange vil også bli overrasket over hvor organisk og gjennomtenkt alle elementene i parken inngår i landskapet i området.

Fra Ekeberg Skulpturpark. Foro: Team Tour AS

Den er blitt et sted å være, et sted å nyte, et sted å lære. Skulpturene er naturligvis selve hovedattraksjonen, en rekke av historiens og samtidens fremste norske og internasjonale kunstnere er representert med skulpturer.

Fra Ekeberg Skulpturpark. Foro: Team Tour AS

Det er fire grunner til at det er verdt å bruke noen timer i den nye Ekebergparken – og komme tilbake igjen og igjen: For det første er det en både avslappende og overraskende måte å se en del av byen som de færreste kjenner – og også et fint sted å se Oslo fra nye vinkler på. Nå er det lagt til rette for det, også i små parklommer der det bare finnes benker. Et godt sted for å søke skogens ro og stillhet.

Fra Ekeberg Skulpturpark. Foro: Team Tour AS

For det andre er det lærerikt å oppdage det fine kulturlandskapet parken har vært og nå igjen er blitt. En av de ytterst fascinerende tingene ved området er at det finnes lag på lag på lag med historie der, fra de siste 10000 år. Fra fornminnene fra steinalderen til restene av folkeparken etablert for et hundreår siden, over den dystre krigshistorien og senere tiårs kraftige forfall til dagens nye, tilpassede og moderne bruk. Alt dette er nå blitt gjort synlig igjen, profesjonelt og omtenksomt.

Bjørvika. Foto: Team Tour AS

For det tredje er det mye å lære om kunst, historie og natur i parken. Ikke minst i de to tidligere forfalne villaene i Kongsveien, nedenfor Ekebergrestauranten. De er renovert med sans for høy kvalitet i detaljene både innvendig og ute i den romantiske hagen.

Fra Ekeberg Skulpturpark. Foro: Team Tour AS

I et av husene er det kafé, kalt Karlsborg Spiseforretning, i det andre er det besøkssenter med utstilling om områdets historie og natur. Parken rundt husene er preget av de mest klassiske skulpturene, for eksempel av Rodin.

Fra Ekeberg Skulpturpark. Foro: Team Tour AS

For det fjerde er det verdt å bruke tid i Ekebergparken på grunn av de førsteklasses skulpturene.

Fra Ekeberg Skulpturpark. Foro: Team Tour AS

(Knut Olav Åmås – Aftenposten – del av artikkel 2013)

Her er noen eksempler på steder det er mulig å kombinere med dette reisemålet, det fins enda flere, så ta kontakt med oss og vi vil kan sammen skreddersy den turen som passer best for deg og de du vil reise på tur sammen med.

 • Det kongelige slott
 • Holmenkollen
 • Lystslottet Oscarshall
 • Hjemmefrontsmuseet
 • Norsk Folkemuseum
 • Norsk Teknisk Museum
 • Oscarsborg festning
 • Munch-museet
 • Frognerparken
 • Vigelandsmuseet
 • Fram
 • Kontiki
 • Nasjonalgalleriet
 • Vikingmuseet

Vi har allerede en Langtur som tar deg hit.

KLIKK HER!

Det er ikke alltid like lett å gjøre alle til lags

Men vi ønsker å prøve på nettopp det. Det er vanskelig å garantere noe, men om tidspunktet vi har foreslått ikke passer, eller om du vil at vi skal arrangere en tur vi ikke enda har laget et program for, så ber vi deg om å gi oss beskjed om det.

Bruk skjemaet under til å ta kontakt med oss, det forplikter deg på ingen måte, det er ganske enkelt en måte å starte på.

Den viktigste faktoren for våre prioriteringer, er hvor mange det skal være med på turen. Fyller dere en buss kan du regne med at det blir som du ønsker, hvis ikke er det lurt om du tipser andre du kan tenke at vil være interesserte i den samme turen, og be dem om også å sende inn dette skjemaet.

Vi gleder oss til å høre fra deg og arrangere en opplevelse for deg og dine!

+47