Holmenkollen
Holmenkollen med skulpturen av Kong Olav i front. Foto: Макс Вальтер (Own work) CC BY-SA 3.0 via Wikimedia Commons

HOLMENKOLLEN

Holmenkollbakken er verdensberømt og står som et internasjonalt symbol for hoppsport og for skiidrett generelt. Holmenkolldagen i mars regnes som Norges andre nasjonaldag, med tusenvis av tilskuere og stor stemning. Anlegget er Norges mest besøkte turistattraksjon og en av verdens mest kjente idrettsarenaer.

Det første hopprennet i bakken fant sted den 31. januar 1892 med 12 000 tilskuere tilstede. Hoppet var bygget opp av kvister og dekket med snø. Lengste hopp var 21.5 meter.Det har vært hopprenn i Holmenkollen hvert år mellom 1892 og 2008. Bakken har vært bygget om 18 ganger, til VM i 1982, og sist til VM i 2011.

Holmenkollen. Foto: Bjoertvedt (Own work) CC BY-SA 3.0 via Wikimedia Commons

Det er Oslo kommune som eier og Skiforeningen som drifter Holmenkollen. Utbyggingen av Holmenkollen nasjonalanlegg i forbindelse med Ski-VM 2011 ble finansiert av Oslo kommune med 1,7 milliarder NOK, og Kulturdepartementet med 100 millioner NOK. Det er Skiforeningen (Foreningen til Ski-idrettens fremme) som er ansvarlig for å drifte nasjonalanlegget.

Bakkerekorden i dag er 141 meter, satt av Andreas Kofler i VM 2011.

Skimuseets samling består av ca. 2500 par ski. De eldste er funnet i myrer, med Alvdalsskien som de eldste, fra år 600.e.Kr. Mange av skiene har tilhørt våre fremste idrettsutøvere og medlemmer av kongefamilien. Skiforeningen eier og drifter også Skimuseet som ligger inne i fjellet under Holmenkollbakken.

Foto: Skiforeningen

Holmenkollen skimuseum. Foto: Skiforeningen

Foruten gamle og nye skityper har Skimuseet skiutstyr fra polarekspedisjonene til Nansen og Amundsen. Museet inneholder dessuten et skimakerverksted, premiesamlinger gitt av vintersportsutøvere og et spesialbibliotek med bøker relatert til vintersport. Museet har både faste og skiftende utstillinger.

Her er noen eksempler på steder det er mulig å kombinere med dette reisemålet, det fins enda flere, så ta kontakt med oss og vi vil kan sammen skreddersy den turen som passer best for deg og de du vil reise på tur sammen med.

 • Det kongelige slott
 • Ekebergsparken
 • Lystslottet Oscarshall
 • Hjemmefrontsmuseet
 • Norsk Folkemuseum
 • Norsk Teknisk Museum
 • Oscarsborg festning
 • Munch-museet
 • Frognerparken
 • Vigelandsmuseet
 • Fram
 • Kontiki
 • Nasjonalgalleriet
 • Vikingmuseet

Det er ikke alltid like lett å gjøre alle til lags

Men vi ønsker å prøve på nettopp det. Det er vanskelig å garantere noe, men om tidspunktet vi har foreslått ikke passer, eller om du vil at vi skal arrangere en tur vi ikke enda har laget et program for, så ber vi deg om å gi oss beskjed om det.

Bruk skjemaet under til å ta kontakt med oss, det forplikter deg på ingen måte, det er ganske enkelt en måte å starte på.

Den viktigste faktoren for våre prioriteringer, er hvor mange det skal være med på turen. Fyller dere en buss kan du regne med at det blir som du ønsker, hvis ikke er det lurt om du tipser andre du kan tenke at vil være interesserte i den samme turen, og be dem om også å sende inn dette skjemaet.

Vi gleder oss til å høre fra deg og arrangere en opplevelse for deg og dine!

+47

Ingen er like – og behovene er forskjellige!

Selv om turer går til den samme destinasjonen – er det ikke sikkert at programmet er det samme, for det første starter ikke alle turer på samme sted, og for det andre er det ikke alle som ønsker å oppleve det samme – ønsker og behov er forskjellige. Vi skreddersyr derfor reisene slik våre kunder vil ha dem og tilpasser programmet etter deres krav.

Men hva koster det, og hvordan ser en tur til dette reisemålet ut?

Her er en eksempel-tur du kan kikke på og skrive ut.