Dagstur til Göteborg
Göteborg havn. Foto: mammela CC0 Creative Commons

Göteborg

For de aller fleste nordmenn vil Göteborg være den nærmeste storbydestinasjonen utenfor Norges grenser. Göteborg har i over åtti år vært blant favorittbyene til familiens yngste medlemmer. Ikke minst takket være Skandinavias største fornøyelsespark, Liseberg, midt i byen.

Lisebergbanan. Foto: Albin Olsson (Own work) CC BY-SA 3.0 via Wikimedia Commons

Men Göteborg kan også by på en nydelig skjærgård og idylliske kanaler, store grøntarealer, mange og gode restauranter, et tyvetalls musèer og et forrykende natteliv.

Foto: adventuresaro.se

Lunch i skärgården. Foto: adventuresaro.se

Med bare tre timers kjøring fra grensen, er Göteborg et ypperlig valg for en helgetur fra Oslo-området når som helst på året. Her vil alt fra barnefamilier som ser etter lek og moro, par som er ute etter romantikk og vennegjenger på heisatur uten problemer finne det de leter etter.

‘Paddan’ sightseeing boats that traffic the canals on Gothenburg. Foto: Martin Olsson on Wikipedia Commons under the GFDL license.

Göteborg er som skandinaviske byer flest mest hyggelig utendørs om våren, sommeren og tidlig høst. Innendørs er Göteborg et riktig så koselig sted året rundt.

  • Liseberg er både Gøteborgs og Sveriges suverent største turistattraksjon
  • Universeum – vitenskapssenter for hele familien
  • Gøteborgs Stadsmuseum
  • Gøteborgs Botaniske Hage
  • Slottsskogen – Sveriges eldste dyrehage
  • Konstmuséet

Det vil alltid være slik at en tur har et hoved-reisemål, men ikke sjelden vil turen inneholde ett eller mange «mindre» reisemål, og steder eller severdigheter som besøkes mens en er underveis fra et mål til et annet. Her er noen slike som andre har valgt tidligere:

  • Nordbysenteret
  • Göteborgs kanaler med Paddan
  • Älvsborgs festning

Samarbeid med oss om hvordan turen din skal bli!

Det er mange ting som spiller inn når vi i teamtour skal sette prisen på en tur – og de fleste av dem kan du være med på å påvirke. Det er derfor vi gjerne vil at du skal ta kontakt med oss slik at vi kan starte en dialog om hvordan du vil at turen din skal være. Ring oss gjerne på telefon 32807780, eller aller helst bruk kontakt-skjemaet du finner her på siden.

Ingen er like – og behovene er forskjellige!

Selv om turer går til den samme destinasjonen – er det ikke sikkert at programmet er det samme, for det første starter ikke alle turer på samme sted, og for det andre er det ikke alle som ønsker å oppleve det samme – ønsker og behov er forskjellige. Vi skreddersyr derfor reisene slik våre kunder vil ha dem og tilpasser programmet etter deres krav.

Men hva koster det, og hvordan ser en tur til dette reisemålet ut?

Her er en eksempel-tur du kan kikke på og skrive ut.