Strömstad

Strömstad

Strömstad har mye mer å tilby enn bare billige varer, det er en særdeles koselig og intim by med flotte restauranter, strand, trivelige handlegater og interessante opplevelser og ikke me enn 20 kilometer fra grensen til Norge. Strömstad ble i sin tid opprettet for at svenskene nord i Bohuslän ikke skulle reise til Norge for å handle.

Strømstad. Foto: trolvag CC BY-SA 3.0 via Wikimedia Commons

Skjebnens ironi har i tillegg ført til at nordmenn reiser til Strömstad for å handle, flere hundre tusen nordmenn reiser hvert år over grensen for å handle eller feriere.

Systembolaget. Foto: Sebastian Wikström (Own work) CC BY-SA 4.0 via Wikimedia Commons

Havnebyen Strömstad er spesielt populær om sommeren, med gjestehavnen stort sett full mellom midten av juni til august. Med 2 Systembolag og et av nordens største kjøpesentre, er handelen mer rettet mot nordmenn enn de drøye 5000 innbyggerene i Strömstad.

Norby Shoppingsenter. Foto: Kjetil Ree (Own work) CC BY-SA 3.0 via Wikimedia Commons

Strömstad er med sin fantastiske skjærgård, flotte natur og sin turistnæring rettet mot glade nordmenn en perfekt by for ferier og shoppingturer. Mange – og særlig dem som ikke har behov for å besøke Systembolaget, velger å shoppe nærmere norskegrensen på det nye og store Nordbysenteret.

Sydhavnen i Strömstad. Foto: Meleagros CC BY-SA 3.0 via Wikimedia Commons

Strömstad.net er den mest besøkte portalen med informasjon for tilreisende nordmenn med omkring 300.000 sidevisninger hvert år.

  • Color Viking
  • Strömstad
  • Nordbysenteret
  • Rød Herregård i Halden

Ingen er like – og behovene er forskjellige!

Selv om turer går til den samme destinasjonen – er det ikke sikkert at programmet er det samme, for det første starter ikke alle turer på samme sted, og for det andre er det ikke alle som ønsker å oppleve det samme – ønsker og behov er forskjellige. Vi skreddersyr derfor reisene slik våre kunder vil ha dem og tilpasser programmet etter deres krav.

Men hva koster det, og hvordan ser en tur til dette reisemålet ut?

Her er en eksempel-tur du kan kikke på og skrive ut.