Dalen
Dalen Hotel. Foto: Eirik Solheim CC BY-SA 2.0 via Wikimedia Commons

Dalen

er et tettsted og administrasjonssenteret i Tokke kommune i Telemark. Tettstedet ligger lengst vest ved innsjøen Bandak, rundt og på elvedeltaet der elva Tokke har sitt utløp. Dalen er vestre ende av Telemarkskanalen, og tettstedet har derfor betydelig turist-tilstrømming om sommeren.

Dalen Hotel. Foto: NHG AS (Eige arbeid) CC BY-SA 3.0 via Wikimedia Commons

Blant de kjente turistfasilitetene er Dalen Hotel kjent som «eventyrhotellet», i overdådig, romantisk stil med dragehoder, tårn og spir, altaner, utspring og gesimser, og veteranskipene MS «Henrik Ibsen» og MS «Victoria» som går på kanalen mellom Dalen og Skien.

MS Victoria og MS Henrik Ibsen ved kai i Skien. Foto: Ernst Vikne CC BY-SA 2.0 via Wikimedia Commons

Å kombinere et besøk på Dalen Hotel med en seilas på Telemarkskanalen med et av veteranskipene er en enestående kulturhistorisk reise tilbake i tid sammen med moderne service og komfort.

Dalen Hotel. Foto: Eirik Solheim CC BY-SA 2.0 via Wikimedia Commons

Vi kan ikke dy oss fra å anbefale at en stopper over på dette fantastiske hotellet, det er balsam for kropp og sjel.

Foto: Dalen Hotel

Et av rommene i Dalen Hotel. Foto: Dalen Hotel

Inne i fjellet ved Dalen ligger Tokke kraftverk. Tokkeverkene regulerer den øverste vestre greinen av Skiensvassdraget.

Driftssentralen i portalbygningen er for lengst faset ut og er foreslått fredet. Foto: Erling Nystad – Statskraft

De ble bygd ut i fire etapper og stod ferdig i 1979. Fra Hardangervidda og ned til Bandak er det et fall på 1 000 meter. Første aggregat i Tokke kraftverk i Tokke kommune i Telemark ble satt i drift i 1961. Vannet blir ført i en 17 kilometer lang tunnel fra Vinjevatn til utløpet i Bandak. Andre, tredje og fjerde aggregat ved Tokke kom i drift i 1962.

I sin tid var Tokke det største kraftverket i Norge. Tokke driftssentral var også den første i Statkraft der flere kraftverk ble styrt fra samme sted.

  • Telemarkskanalen
  • Heddal Stavkirke
  • Astrid Søftestads Sølvsmie
  • Eidsberg Stavkirke
  • Vinje Kunstgalleri
  • Hardangervidda Natursenter
  • Lårdal Bygdemuseum
  • Tokke Kraftverk
  • Åmdals Verk Gruver
  • Grimdalstunet

Det er ikke alltid like lett å gjøre alle til lags

Men vi ønsker å prøve på nettopp det. Det er vanskelig å garantere noe, men om tidspunktet vi har foreslått ikke passer, eller om du vil at vi skal arrangere en tur vi ikke enda har laget et program for, så ber vi deg om å gi oss beskjed om det.

Bruk skjemaet under til å ta kontakt med oss, det forplikter deg på ingen måte, det er ganske enkelt en måte å starte på.

Den viktigste faktoren for våre prioriteringer, er hvor mange det skal være med på turen. Fyller dere en buss kan du regne med at det blir som du ønsker, hvis ikke er det lurt om du tipser andre du kan tenke at vil være interesserte i den samme turen, og be dem om også å sende inn dette skjemaet.

Vi gleder oss til å høre fra deg og arrangere en opplevelse for deg og dine!

+47

Ingen er like – og behovene er forskjellige!

Selv om turer går til den samme destinasjonen – er det ikke sikkert at programmet er det samme, for det første starter ikke alle turer på samme sted, og for det andre er det ikke alle som ønsker å oppleve det samme – ønsker og behov er forskjellige. Vi skreddersyr derfor reisene slik våre kunder vil ha dem og tilpasser programmet etter deres krav.

Men hva koster det, og hvordan ser en tur til dette reisemålet ut?

Her er en eksempel-tur du kan kikke på og skrive ut.< Eksempel-tur kommer her >