Kragerø
Kragerø. Foto: Jkschriwer (Eget verk) CC BY-SA 3.0 via Wikimedia Commons

Kragerø
Kystidyll mellom holmer og skjær

Den sjarmerende kystbyen Kragerø har trange gater, små forretninger og en fantastisk skjærgård rett utenfor døren. Intet mindre enn 495 øyer, holmer og skjær venter på at du skal utforske dem.

Galeiodden på Øya i Kragerø. Foto: Dagfinn Rasmussen (Eget verk) CC BY-SA 3.0 via Wikimedia Commons

Sommerbyen Kragerø ligger lengst sør i Telemark, og byens atmosfære er en attraksjon i seg selv.

Kragerø med Tollboden og Pakkhuset. Foto: Dagfinn Rasmussen (Eget verk) CC BY-SA 3.0 via Wikimedia Commons

Byen brer seg ut fra havnen, og derfra er det ikke lange veien til flere gallerier og parker. Med sine godt bevarte trebygninger i de smale gatene og smugene har Kragerø lenge vært et populært sted for kunstnere.

Kragerø, byen til høyre, Øya til venstre og Blindtarmen rett fram. Foto: Helge Høifødt (Eget verk) CC BY-SA 4.0 via Wikimedia Commons

Edvard Munch kalte Kragerø «perlen blant kystbyene», og så mange er enige i utsagnet at innbyggertallet mangedobles om sommeren. Edvard Munch ble inspirert av det spesielle lyset ved kysten.

Solen av Edvard Munch. Foto: Edvard Munch [Public domain], via Wikimedia Commons

I kragerøperioden malte han mange av sine betydelige verk, deriblant Solen og Historien, som begge henger i Universitetets aula i Oslo. Theodor S. Kittelsen ble født og virket i Kragerø, og Christian Krohg mente bestemt at «Denne byen burde males!». Et besøk på Kittelsenhuset er noe du ikke vil glemme så fort.

Foto: Telemark Museum

Kittelsenhuset i Kragerø. Foto: Telemark Museum

Koselige kafeer, spesialbutikker, barer og restauranter ligger tett i tett i gatene og havneområdet i Kragerø, og hele sommeren holder kjente nasjonale og internasjonale artister konserter i området. Og skulle du virkelig unne deg noe ekstra, da er Kragerø Resort stedet for deg.

Fra Kragerø Resort. Foto: Offentlig på @KragerøResort på Facebook

Sa vi kunst – det fins mange gallerier, her representert ved Nicolines Hus:

Galleri Nicolines Hus. Foto: Offentlig på @GalleriNicolinesHusAS på Facebook

  • Båttur til Jomfruland
  • Båttur til Portør
  • Berg Kragerø Museum
  • Dypedalsgruva
  • Galleri Nicolines hus
  • Kittelsenshuset
    • Eventyrtegneren Theodor Kittelsens barndomshjem

Det er ikke alltid like lett å gjøre alle til lags

Men vi ønsker å prøve på nettopp det. Det er vanskelig å garantere noe, men om tidspunktet vi har foreslått ikke passer, eller om du vil at vi skal arrangere en tur vi ikke enda har laget et program for, så ber vi deg om å gi oss beskjed om det.

Bruk skjemaet under til å ta kontakt med oss, det forplikter deg på ingen måte, det er ganske enkelt en måte å starte på.

Den viktigste faktoren for våre prioriteringer, er hvor mange det skal være med på turen. Fyller dere en buss kan du regne med at det blir som du ønsker, hvis ikke er det lurt om du tipser andre du kan tenke at vil være interesserte i den samme turen, og be dem om også å sende inn dette skjemaet.

Vi gleder oss til å høre fra deg og arrangere en opplevelse for deg og dine!

+47

Ingen er like – og behovene er forskjellige!

Selv om turer går til den samme destinasjonen – er det ikke sikkert at programmet er det samme, for det første starter ikke alle turer på samme sted, og for det andre er det ikke alle som ønsker å oppleve det samme – ønsker og behov er forskjellige. Vi skreddersyr derfor reisene slik våre kunder vil ha dem og tilpasser programmet etter deres krav.