Grenland
Grenland med Porsgrunnselva. Foto: http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/

Grenland

er et distrikt som utgjør den sørøstlige delen av Telemark fylke. Området består av de fire kommunene Bamble, Porsgrunn, Siljan og Skien. Grenland er Norges største industriområde, men der mange mennesker er samlet på et sted, er det et mangfoll av kultur og historie.

Herøya. Foto: Ernst Vikne CC BY-SA 2.0 via Wikimedia Commons

Henrik Ibsen ble født i Skien den 20. mars 1828. Faren hans, Knud, var kjøpmann og brennerieier. I mange år var han en av Skiens største skatteytere. Etter konfirmasjonen reiste 15-åringen Henrik til Grimstad for å bli apotekerlærling. Han besøkte kun Skien en gang til i løpet av livet.

I dag er Henrik Ibsens barndomshjem, Ibsen Venstøp, et topp moderne og sanselig diktermuseum.

Foto: Henrik Ibsen Museum

Henrik Ibsen Museum. Foto: Henrik Ibsen Museum

I utstillingene ligger fokuset på barnet i Ibsens liv og dikt. Opplevelsene blir forsterket gjennom sanseinntrykk som lukt, lys, lyd, film og bilder. Blant annet kan du gå inn i «Ibsens flosshatt» og bli med på en reise inn i Ibsens hjerne!

To menn har fremfor alt æren for at landets eneste porselensfabrikk ble grunnlagt i Porsgrunn i 1885.

Foto: Vegard Giskehaug

Porsgrunn Porselensfabrikk. Foto: Vegard Giskehaug på http://borveborchsenius.no/

Johan Jeremiassen, mannen med idéen og med tro og vilje til å satse sin betydelige formue på tiltaket, og Carl Maria Bauer, teknikeren og porselensspesialisten, som med hele sin solide faglige innsikt, ledet fabrikkens oppbygning og planla produksjonen gjennom de første avgjørende år. Første brenning ble gjennomført 10. februar 1887.

Porsgrunds Porselænsfabrik er det full produksjon og du er velkommen til å komme innom å se håndverkerne arbeide, her støpes, brennes og males det på porselen.

Foto: porsgrundsporselaensfabrik

Bluebird fra Porsgrund Porselen. Foto: porsgrundsporselaensfabrik

I over 130 år har fabrikken lagt vekt på å lage kvalitets- og prestisjeprodukter, og på den måten har fabrikken opparbeidet seg et svært godt omdømme for design, kvalitet og håndverk. Fere og flere av servisene blir historiske gjenstander eller arvegods med stor affeksjonsverdi.

DuVerden er et sjøfartshistorisk og naturvitenskapelig lærings- og opplevelsessenter i en regional kontekst.

DuVerden. Foto: DuVerden

Her skal barn og unge eksperimentere og utforske, lære og oppleve, naturvitenskap og historie. Praktisk tilnærming til emnene vektlegges for å gjøre læringsprosessen annerledes og artig. På denne måten vil barn og unges nysgjerrighet og interesse for historie, teknologi og naturfag stimuleres.

Fra DuVerden. Foto: COBE – Rasmus Hjortshoj

DuVerden har en sterk profil både som vitensenter og museum. Og kanskje du ikke vil verken utforske, stimuleres eller lære noe,

Foto: DuVerden

Fra restauranten i DuVerden. Foto: DuVerden

da kan du holde deg her og kose deg med god mat og drikke, mens andre andre utbryter DuVerden bak veggene der du sitter.

  • Linje 1
  • Linje 2
  • Linje 3

Det er ikke alltid like lett å gjøre alle til lags

Men vi ønsker å prøve på nettopp det. Det er vanskelig å garantere noe, men om tidspunktet vi har foreslått ikke passer, eller om du vil at vi skal arrangere en tur vi ikke enda har laget et program for, så ber vi deg om å gi oss beskjed om det.

Bruk skjemaet under til å ta kontakt med oss, det forplikter deg på ingen måte, det er ganske enkelt en måte å starte på.

Den viktigste faktoren for våre prioriteringer, er hvor mange det skal være med på turen. Fyller dere en buss kan du regne med at det blir som du ønsker, hvis ikke er det lurt om du tipser andre du kan tenke at vil være interesserte i den samme turen, og be dem om også å sende inn dette skjemaet.

Vi gleder oss til å høre fra deg og arrangere en opplevelse for deg og dine!

+47

Ingen er like – og behovene er forskjellige!

Selv om turer går til den samme destinasjonen – er det ikke sikkert at programmet er det samme, for det første starter ikke alle turer på samme sted, og for det andre er det ikke alle som ønsker å oppleve det samme – ønsker og behov er forskjellige. Vi skreddersyr derfor reisene slik våre kunder vil ha dem og tilpasser programmet etter deres krav.