Riga
Riga - Gammelt og Nytt. Foto: Pixabay

Riga, den latviske hovedstaden, er den største byen ved Østersjøen og ligger ved munningen av elven Daugava. Den regnes som et kulturelt senter og er en fascinerende blanding av stolt latvisk tradisjon og innflytelse fra de ulike landene som har okkupert den.

St. Peter’s Church i bakgrunnen her. Foto: Pixabay

I sine 800 år med turbulent historie, har alt fra tyske riddere til svenske konger og sovjetiske kommissærer satt sine fotspor, og i dag er Latvias hovedstad en spennende europeisk storby der Øst møter Nord-Vest.Rigas forbløffende silhuett forteller historien, der de tidløse gotiske spirene i gamlebyen blander seg med de fantastiske fasadene til en av verdens rikeste samlinger av jugendstil, noe som har gitt byen en plass på UNESCOs verdensarvliste.

Jugend-stil. Foto: Pixabay

Her møter du fantastisk arkitektur og historie. Og skulle du ønske å oppdatere de hjemme om hva du ser og opplever: i Riga er det fritt internett med nesten 1000 steder for å komme online gratis, det sier litt om spennvidden.

Det moderne Riga by night. Foto: Pixabay

Riga er et eventyr for smaksløkene også. Det enorme Central Market må besøkes,

Riga Sentral Market. Foto: Pixabay

her finner du masse av alt, pølse, ost og svart brød, røkt fisk, og mye, mye mer. Prøve varene på piknik i en av Rigas vakre parker, eller nyt et godt måltid i ev av de mange bistroene eller kafeene.

Fra Gamlebyen. Foto: Pixabay

For å skylle det ned, prøv noen av de spennende lokale ølsortene på pubene, eller en cocktail med den mystiske Riga Black Balsam i uforglemmelige barer langs hipster-stripen Miera iela.

 • Latvian Ethnographic Museum
 • Riga Bourse Art Museum
 • St. James Cathedral
 • Alberta iela – det største galleriet av jugendstil-arkitektur av den russisk arkitekten Mikhail Eisenstein
 • The Museum of the Occupation of Latvia (1940 – 1991)
 • Central Market
 • Riga Cathedral
 • Riga National Zoo
 • St. Peter’s Church
 • Riga Motor Museum
 • Freedom Monument – «Milda,» som hun er kjent som, ble avduket i 1935 og er en nasjonalt helligdom for latviere

Det er ikke alltid like lett å gjøre alle til lags

Men vi ønsker å prøve på nettopp det. Det er vanskelig å garantere noe, men om tidspunktet vi har foreslått ikke passer, eller om du vil at vi skal arrangere en tur vi ikke enda har laget et program for, så ber vi deg om å gi oss beskjed om det.

Bruk skjemaet under til å ta kontakt med oss, det forplikter deg på ingen måte, det er ganske enkelt en måte å starte på.

Den viktigste faktoren for våre prioriteringer, er hvor mange det skal være med på turen. Fyller dere en buss kan du regne med at det blir som du ønsker, hvis ikke er det lurt om du tipser andre du kan tenke at vil være interesserte i den samme turen, og be dem om også å sende inn dette skjemaet.

Vi gleder oss til å høre fra deg og arrangere en opplevelse for deg og dine!

+47

Ingen er like – og behovene er forskjellige!

Selv om turer går til den samme destinasjonen – er det ikke sikkert at programmet er det samme, for det første starter ikke alle turer på samme sted, og for det andre er det ikke alle som ønsker å oppleve det samme – ønsker og behov er forskjellige. Vi skreddersyr derfor reisene slik våre kunder vil ha dem og tilpasser programmet etter deres krav.

Men hva koster det, og hvordan ser en tur til dette reisemålet ut?

Her er en eksempel-tur du kan kikke på og skrive ut.