Århus
Strøget i Århus. Foto: Elgaard CC BY-SA 4.0-3.0-2.5-2.0-1.0 via Wikimedia Commons

Studentbyen Århus i Danmark har aner helt tilbake til vikingene på 700-tallet, og byen er en fascinerende blanding av gammelt og nytt. Århus vokser stadig og er allerede kommet opp i et totalt innbyggertall på mer enn 300.000 mennesker, inkludert 35.000 studenter noe som gjør byen til den nest største i Danmark. For at du skal forstå hvor stor Århus egentlig er, så skal du vite at den er omtrent det dobbelte av Trondheim.

Århus, en by for nostalgikere. Foto: kimbruhn CC0 Creative Commons på pixabay

Besøker du den gamle delen av Århus vil du raskt legge merke til byens vitale krefter. Her har det blitt pusset opp, og fastboende og tilreisende møtes av trendy butikker og caféer.

Musikhuset Århus. Foto: Musikhuset Aarhus (Own work) CC BY-SA 4.0 via Wikimedia Commons

Ta en spasertur langs stranden, eller la hjernen og hjertet forundres og av de mange kulturbegivenhetene og gi maven gode opplevelser i form av deilig mat fra de mange kvalitetsrestaurantene. Vi anbefaler alle å ta et besøk til denne spennende byen på Jylland.

Århus. Foto: kimbruhn CC0 Creative Commons på pixabay

Den lille byen på Jylland er stor på mange måter. En mekka for studenter, som gjenspeiler seg i byens fargerike severdigheter. Det bugner av kule kafeer og med et stort kulturtilbud som passer til alle aldre. Tidligere i år kunne byen skilte med 3 restauranter med Michelin-stjerner, og som om det ikke var nok, ble byen også utnevnt som europeisk kulturhovedstad 2017.

 • Nordens største sommerland, som ligger i Djursland rett øst for Randers
 • 3 restauranter i Århus 1 Michelin-stjerner. Hva med å prøve en av disse
  • Frekdrikshøj
   Den prisbelønte kjendiskokken, Wassim Hallal, var en gang med i Gordon Ramseys TV-serie, «Hell’s Kitchen»
  • Gastronomé
   Et klassisk og innovativt kjøkken helt uten begrensinger.
  • Substans
   Kreativt kjøkken med fokus på franske og danske retter som er tydelig preget av de ulike årstidene.
 • Randers Regnskov. På Regnskoven kan du se dyr som jaguar, bison, diamantklapperslange og kongegribb
 • Den Gamle By kan lettest sammenliknes med Folkemuseet på Bygdøy eller Maihaugen på Lillehammer, og har en helt unik historisk stemning, mye takket være de historisk riktige klesdraktene som personalet bærer.
 • Moesgaard Museum.Her kommer man tett på både fortidens og nåtidens mennesker gjennom dramatiske fortellinger og moderne formidling.
 • ARoS Aarhus kunstmuseum stiller ikke bare med kunst i verdensklasse, men er også et sted hvor både barn og voksne blir underholdt og utfordret.
 • Himmelbjerget. At man trodde denne 147 meter høye åsen var Danmarks høyeste punkt frem til 1847, forteller mye om danske ”fjell”. Som et historisk viktig sted er dette en god mulighet til å lære mer om Skandinavias og spesielt Danmarks historie, i tillegg til å oppleve flott natur.

Det er ikke alltid like lett å gjøre alle til lags

Men vi ønsker å prøve på nettopp det. Det er vanskelig å garantere noe, men om tidspunktet vi har foreslått ikke passer, eller om du vil at vi skal arrangere en tur vi ikke enda har laget et program for, så ber vi deg om å gi oss beskjed om det.

Bruk skjemaet under til å ta kontakt med oss, det forplikter deg på ingen måte, det er ganske enkelt en måte å starte på.

Den viktigste faktoren for våre prioriteringer, er hvor mange det skal være med på turen. Fyller dere en buss kan du regne med at det blir som du ønsker, hvis ikke er det lurt om du tipser andre du kan tenke at vil være interesserte i den samme turen, og be dem om også å sende inn dette skjemaet.

Vi gleder oss til å høre fra deg og arrangere en opplevelse for deg og dine!

+47

Ingen er like – og behovene er forskjellige!

Selv om turer går til den samme destinasjonen – er det ikke sikkert at programmet er det samme, for det første starter ikke alle turer på samme sted, og for det andre er det ikke alle som ønsker å oppleve det samme – ønsker og behov er forskjellige. Vi skreddersyr derfor reisene slik våre kunder vil ha dem og tilpasser programmet etter deres krav.

Men hva koster det, og hvordan ser en tur til dette reisemålet ut?

Her er en eksempel-tur du kan kikke på og skrive ut.