Bornholm
Havn, Bornholm. Foto: derfia CC0 Creative Commons på pixabay

Bornholm

Danmarks mest solfylte sted er Bornholm, så vil du pleie D-vitamin-inntaket, da er dette rette øya. Nyt en kald, lokalbrygget øl på en helaftens rockekonsert ved Hammerhus Festning, eller gled deg over de søte toner av en intimkonsert i en av øyas kirker. Bornholm er en øy full av musikalske, kunstneriske og kulturelle opplevelser – enten du liker natur, historiske byggverk, flotte strender, gastronomiske matopplevelser, kunst eller musikk. På grunn av øyas utforming er det ikke langt mellom severdighetene, og de er det mange av!

Rønne, Bornholm. Foto: Politikaner CC BY-SA 3.0 via Wikimedia Commons

Bornholm, også kalt ”klippeøya”, ligger i Østersjøen og er kjent for sine lekre gourmetretter av fisk og andre råvarer i verdensklasse. Med om lag 30 km fra soloppgang til solnedgang, er det heller ikke umulig med en sykkelsafari hvor man kan utforske øyas unike utvalg av berømte restauranter og koselige kafeer. Øya har mye historie og kunnskap når det kommer til tradisjonelle og moderne drikke- og matvarer, og har blant annet sitt eget bryggeri, meieri og flere røkerier. Bornholm er med andre ord stedet for deg som er opptatt av ganens velvære når du er på ferie.

Frokost. Foto: Elgaard at wts wikivoyage CC BY-SA 4.0-3.0-2.5-2.0-1.0 via Wikimedia Commons

Du har ikke vært på Bornholm om du ikke har smakt deres egen signaturrett, Sol over Gudhjem. Den bornholmske spesialiteten på et stykke nybakt rugbrød, hvor hovedingrediensen er øyas egenrøkte sild med rå eggeplommer, tynne skiver av reddik toppet med rødløk, klippet gressløk, havsalt og pepper. Retten er å finne på øyas mange restauranter. Navnet på smørbrødet kommer fra en av øyas røkeribyer, Gudhjem på Bornholms nordøstkyst.

Øyas spesialitet – Herring. Foto: Politikaner CC BY-SA 3.0 via Wikimedia Commons

Det hviler en avslappende og inspirerende stemning over Bornholm. Mange kunstnere er blitt tiltrukket av denne stemningen, og øya kan blant annet by på en rekke dyktige kunstmalere og keramikere. Dessuten er Bornholm også Europas ledende sted for glasskunst. På grunn av øyas særegne lys har stedet gjennom århundrer tiltrukket seg kreative sjeler, og annethvert år møtes noen av Europas beste keramikere og glasskunstnere til dyst og dialog.

Foto: Baltic Sea Glass, Gudhjem, Bornholm

Baltic Sea Glass. Foto: Baltic Sea Glass, Gudhjem, Bornholm

Om du er kunstinteressert bør du absolutt ta turen innom Bornholms Kunstmuseum, som ligger vakkert til på klippekysten nord for Gudhjem. Det er faktisk nesten umulig å ikke ramle over en kunstner eller et kunstverk når man er i Bornholm. Enten det er keramikk, glasskunst eller malerier. Disse skattene kan du finne overalt på øya, så her gjelder det å holde øynene åpne!

Det er ikke alltid like lett å gjøre alle til lags

Men vi ønsker å prøve på nettopp det. Det er vanskelig å garantere noe, men om tidspunktet vi har foreslått ikke passer, eller om du vil at vi skal arrangere en tur vi ikke enda har laget et program for, så ber vi deg om å gi oss beskjed om det.

Bruk skjemaet under til å ta kontakt med oss, det forplikter deg på ingen måte, det er ganske enkelt en måte å starte på.

Den viktigste faktoren for våre prioriteringer, er hvor mange det skal være med på turen. Fyller dere en buss kan du regne med at det blir som du ønsker, hvis ikke er det lurt om du tipser andre du kan tenke at vil være interesserte i den samme turen, og be dem om også å sende inn dette skjemaet.

Vi gleder oss til å høre fra deg og arrangere en opplevelse for deg og dine!

+47

  • Bornholms Rovfugleshow
  • Bornholms Sommerfuglepark
  • Bornholms Automobilmuseum
  • Bornholmertårnet
  • Gudhjem Museum
  • Brændesgårdshaven

Det vil alltid være slik at en tur har et hoved-reisemål, men ikke sjelden vil turen inneholde ett eller mange «mindre» reisemål, og steder eller severdigheter som besøkes mens en er underveis fra et mål til et annet. Her er noen slike som andre har valgt tidligere:

  • Sol over Gudhjem
  • Christiansøfarten – Ertholmene
  • Grønbechs Gård
  • Lilli’s Glasdesign og Glas-workshops

Ingen er like – og behovene er forskjellige!

Selv om turer går til den samme destinasjonen – er det ikke sikkert at programmet er det samme, for det første starter ikke alle turer på samme sted, og for det andre er det ikke alle som ønsker å oppleve det samme – ønsker og behov er forskjellige. Vi skreddersyr derfor reisene slik våre kunder vil ha dem og tilpasser programmet etter deres krav.

Men hva koster det, og hvordan ser en tur til dette reisemålet ut?

Her er en eksempel-tur du kan kikke på og skrive ut.