Helsingør
Øresumd sett fra Kronborg Slott. Foto: Adrian CC BY-SA 2.0 via Wikimedia Commons

Helsingør

representerer en kultur med dype røtter i historien. Verdenskjent for Kronborg Slott, Shakespeares Hamlet og «Øresunds-tollen», som var grunnlaget for byens velstand i mer enn 400 år. I nyere tid har Helsingør Skibsværft vært sentrum – i dag ombygd til Kulturværftet,

Kulturhavnen Kronborg. Foto: News Oresund CC BY 2.0 via Wikimedia Commons

et dynamisk kulturhus med konserter, teater, hovedbiblioteket , utstillinger og et skipsverft museum. Kulturhavnen, med M/S Museet for Søfart, Kulturværftet og Kronborg, knytter det gamle renessanseslottet Helsingør sammen til et inspirerende møte mellom historie og nåtid.

Kronborg Slott. Foto: Charlotte S H Jensen CC BY-SA 2.0 via Wikimedia Commons

Men hva er det med Shakespeare og Helsingør? Man vet ikke sikkert, men tror at Kronborg er slottet som Shakespeare satte opp Hamlet i, i alle fall heter Kronborg Castle Elsinore i Hamlet, og Elisnore er det engelske navnet på Helsingør….

Veggmaleri i Helsingør. Foto: Rodejong (Own work) CC BY-SA 4.0 via Wikimedia Commons

Nordsjælland er om noen region i Danmark sprengfylt med kunst og kultur. Ultramoderne arkitektur, kunst og design, internationalt teater og ikke minst overdådige renessanseslott som forteller Danmarks historie. Frederiksborg, Kronborg og Fredensborg slott er kulturhistoriske fyrtårn som tiltrækker turister fra hele verden. Hvert år i august avholdes Shakespeare Festival i Kronborgs slotgård med internasjonale teaterkompanier. Esrum Kloster, opprinnelig et stort og mektig sistersienserkloster, er i dag et aktivt senter for kultur og opplevelse, samt pilgrimssentrum.

Politisk kunst. Foto: KaBackman (Own work) CC BY-SA 4.0 via Wikimedia Commons

Louisiana Museum of Modern Art er et kunstmuseum i verdensklasse, hvor kunst, natur og arkitektur møtes i et enestående samspill. Opplev skiftende utstillinger med fremtredende internasjonale kunstnere, i tillegg til en fornem permanent samling.

Fra Det Maritime Museum. Foto: Kurt Spalinger-Røes CC BY 3.0 via Wikimedia Commons

M/S Museet for Søfart er et eksempel på banebrydende arkitektur som vekker oppmerksomhet verden over. Bjarke Ingels Group har tegnet det underjordiske museumet, som har vunnet adskillige internationale priser og er blitt beskrevet som ”det vakreste hull i jorden”.

Fra Gamlebyen. Foto: Guillaume Baviere CC BY 2.0 via Wikimedia Commons

 • Kulturværftet
 • Toldkammeret
 • M/S Museet for Søfart
 • Værftsmuseet
 • Vor Frue Kloster
 • Skibsklarerergården
 • Helsingør Bymuseum
 • Øresundsakvariet

Det vil alltid være slik at en tur har et hoved-reisemål, men ikke sjelden vil turen inneholde ett eller mange «mindre» reisemål, og steder eller severdigheter som besøkes mens en er underveis fra et mål til et annet. Her er noen slike som andre har valgt tidligere:

 • Nye Carlsberg Glyptotek
 • Humlebæk
 • Tivoli i København
 • Byvandring i København

Det er ikke alltid like lett å gjøre alle til lags

Men vi ønsker å prøve på nettopp det. Det er vanskelig å garantere noe, men om tidspunktet vi har foreslått ikke passer, eller om du vil at vi skal arrangere en tur vi ikke enda har laget et program for, så ber vi deg om å gi oss beskjed om det.

Bruk skjemaet under til å ta kontakt med oss, det forplikter deg på ingen måte, det er ganske enkelt en måte å starte på.

Den viktigste faktoren for våre prioriteringer, er hvor mange det skal være med på turen. Fyller dere en buss kan du regne med at det blir som du ønsker, hvis ikke er det lurt om du tipser andre du kan tenke at vil være interesserte i den samme turen, og be dem om også å sende inn dette skjemaet.

Vi gleder oss til å høre fra deg og arrangere en opplevelse for deg og dine!

+47

Ingen er like – og behovene er forskjellige!

Selv om turer går til den samme destinasjonen – er det ikke sikkert at programmet er det samme, for det første starter ikke alle turer på samme sted, og for det andre er det ikke alle som ønsker å oppleve det samme – ønsker og behov er forskjellige. Vi skreddersyr derfor reisene slik våre kunder vil ha dem og tilpasser programmet etter deres krav.

Men hva koster det, og hvordan ser en tur til dette reisemålet ut?

Her er en eksempel-tur du kan kikke på og skrive ut.