Helsinki
Den lutherske katedralen i Helsinki. Foto: Diego Delso CC BY-SA 3.0 via Wikimedia Commons

Helsinki

Hovedstaden i Finland er en grønn og trivelig by beliggende på en halvøy helt syd i landet. Spesielt om sommeren er Helsinki idyllisk og sjarmerende.

Lunch i parken. Foto: Angelo Giordano CC0 Creative Commons på pixabay

Helsinki er en livlig by, uten å være hektisk, og har nok av attraksjoner å by på, ikke minst for de minste. Og det er en ren og lite forurenset by, uten det trafikkaoset og bråket som de fleste større hovedsteder sliter med.

De Tusen Sjøers Land – Solnedgang over innsjøen Päijänne. Til høyre er øya Päijätsalo som er en del av Päijätsalo nasjonalpark. Foto: Joonas Lyytinen (Own work) CC BY 2.0 via Wikimedia Commons

Helsinki er et godt utgangspunkt for å utforske resten av Finland, og det er ikke langt til innsjøene og Nuuksio Nasjonalpark. En kort fergetur til Tallinn som jo er hovedstaden i Estland. St. Petersburg i Russland er også innenfor rekkevidde.

Mange in Norge har en tendens til å uttale navnet feil, med trykk på andre stavelse. Men det skal legges trykk på HELsinki. Helsinki blir også ofte kalt Helsingfors, ikke minst hvis du er fra Sverige.

Helsinki sentrum er ikke spesielt stort, og det er ikke noe problem å få med seg de fleste attraksjonene til fots. Det historiske sentrum ligger på en halvøy ved Finskegulfen.

Senatsplassen. (Kirken i bakgrunnen er Den Lutherske). Foto: Ugmedia CC0 Creative Commons på pixabay

Helsinkis hjerte er Senatsplassen, og herfra fører de parallelle shoppinggatene Alexandersgatan og Esplanadis bortover mot det som kan kalles byens hovedgate, Mannerheimgatan.

Mannerheimgaten. Foto: Cecil: grant anyone the right to use this work for any purpose, without any conditions

Her ligger de største varemagasinene, rutebusstasjonen og jernbanestasjonen. Men enkelte av de største attraksjonene når du ikke til fots. Den stjerneformede festningen Soumenlinna ligger på en øy utenfor sentrum, og har blitt et nasjonalsymbol. Den står på UNESCOs Verdensarvliste, og er et populært utfluktsted både for Helsinkis innbyggere og turister. Og på øya Korkeasaari ligger Helsinkis dyrehage som er perfekt å besøke en varm sommerdag.

Tempelplassens kirke. Foto: Pertsaboy (Own work) CC-BY-SA-3.0 via Wikimedia Commons

Den lutherske Tempelkyrkan har blitt sprengt ut i en solid klippe og er en veldig populær turistattraksjon. Søndager arrangeres klassiske konserter her, og den spesielle kopperkuppelen som utgjør taket sørger for en praktfull akkustikk.

  • Suomenlinna – av byens mest interessante attraksjoner
  • Den kritthvite Lutherske Katedralen, Tuomiokirkko
  • Uspenski-katedralen – en stor russisk-ortodoks katedral
  • Like ved Uspenskikatedralen ligger Helsinkis livlige fiskemarked
  • Den lutherske Tempelkyrkan
  • Helsinki Zoo

Det vil alltid være slik at en tur har et hoved-reisemål, men ikke sjelden vil turen inneholde ett eller mange «mindre» reisemål, og steder eller severdigheter som besøkes mens en er underveis fra et mål til et annet. Her er noen slike som andre har valgt tidligere:

  • Ateneum – Det Finske Nasjonalgalleriet
  • Sibeliusmonumentet
  • Sea Life
  • Serena Water Amusement Park

Det er ikke alltid like lett å gjøre alle til lags

Men vi ønsker å prøve på nettopp det. Det er vanskelig å garantere noe, men om tidspunktet vi har foreslått ikke passer, eller om du vil at vi skal arrangere en tur vi ikke enda har laget et program for, så ber vi deg om å gi oss beskjed om det.

Bruk skjemaet under til å ta kontakt med oss, det forplikter deg på ingen måte, det er ganske enkelt en måte å starte på.

Den viktigste faktoren for våre prioriteringer, er hvor mange det skal være med på turen. Fyller dere en buss kan du regne med at det blir som du ønsker, hvis ikke er det lurt om du tipser andre du kan tenke at vil være interesserte i den samme turen, og be dem om også å sende inn dette skjemaet.

Vi gleder oss til å høre fra deg og arrangere en opplevelse for deg og dine!

+47

Ingen er like – og behovene er forskjellige!

Selv om turer går til den samme destinasjonen – er det ikke sikkert at programmet er det samme, for det første starter ikke alle turer på samme sted, og for det andre er det ikke alle som ønsker å oppleve det samme – ønsker og behov er forskjellige. Vi skreddersyr derfor reisene slik våre kunder vil ha dem og tilpasser programmet etter deres krav.

Men hva koster det, og hvordan ser en tur til dette reisemålet ut?

Her er en eksempel-tur du kan kikke på og skrive ut.