Nice
Nice. Foto: obi 87 (Own work) CC BY-SA 3.0 via Wikimedia Commons

Nice

I Nice kan du gå deg vekk i smale gater og smau i gamlebyen, spasere langs strandpromenaden Promenade des Anglais, nyte en bedre skalldyrmiddag ved det godt besøkte blomstermarkedet, se på båter i den gamle havnen eller besøke byens mange museer. Som et arkitektonisk kunstverk på den franske rivieraen ligger byen der med sin berusende sjarme, fontener, gallerier og turister. Det er en ekte sommerby, levende og minnerik.

Le miroir d’eau de la Promenade du Paillon. Foto: Public på @NiceTourisme på Facebook

Den franske rivieraen fremstilles ofte med et bilde av glamour, strender og vakre mennesker. Selv om fremstillingen er korrekt også for Nice, er Nice besøkt av flere forskjellige typer reisende enn byer som Cannes og Monte Carlo. Til Nice kommer alt fra backpackere som innkvarteres på byens herberger til dem som nyter dagene på et av byens luksushoteller.

Nice. Foto: Photo: Myrabella / Wikimedia Commons, via Wikimedia Commons

Nice er Frankrikes femte største by med ca. 340 000 innbyggere, og er landets nest mest besøkte by (etter Paris) som du kan reise til året rundt, men den tiltrekker seg naturlig nok flest turister i sommermånedene, da det er varmt og solrikt. Nice er også et perfekt utgangspunkt for å oppleve mer av Sør-Frankrike, som andre byer langs den franske rivieraen og Provence.

Promenade d’Angles. Foto: Dmytro Rodionov, CC BY-SA 2.5 via Wikimedia Commons

Det er Frankrikes femte største by, men allikevel den nest mest besøkte turistbyen i landet. Det sier litt for så mange mennesker kan ikke ta feil. Den mangfold i kultur drar deg inn, som maling på et lerret, hvor minnene blir sittende like lenge. Her kan du velge mellom gallerier, museer, parker, rullsteinstrender og utallige andre godbiter.

Havna i Nice. Foto: obi 87 (Own work) CC BY-SA 3.0 via Wikimedia Commons

Et must når man er her er å besøke gamlebyen, og vandre rundt i dens historiske minner, trange smug og besøke de hyggelige kafeene og butikkene, før du legger turen til torget Cours Saleya, hvor det på dagtid er mulig å besøke markeder og diverse boder med saftige frukter, blant annet. På kvelden er det også et yrende uteliv her.

RESTAURANT L’ESCALINADA. Foto: Public på @NiceTourisme på Facebook

Som de fleste franske byer, er maten en opplevelse i seg selv. Franskmennene kjenner livets kulinariske gleder, og ikke vær redd for å ta del i dem. Det er flere restauranter hvor man kan både spise seg mett og glad, eller bare glad og mer sulten.

Man får alt fra lokale spesialiteter til mer kjente franske matretter, og det bør rett og slett bare nytes.

Ikke akkurat Vinmonopolet…. Foto: Public på @NiceTourisme på Facebook

Du kan enkelt shoppe vekk hele ferien og budsjettet for de ti neste feriene hvis du ønsker. Her finner du de fleste kjente kjedebutikker, franske shoppingsentre og kjente designere innenfor alle genre av klesplagg og acessories, til priser du kjenner.

Det er også store muligheter for å gå på jakt på de mange markedene, spesielt antikvitetsmarkedene kan gi deg gode gleder.

  • Blomstermarkedet
  • Havnen
  • Place Masséna
  • Promenade des Anglais
  • St. Nicolas-katedralen
  • Matisse-museet

Det vil alltid være slik at en tur har et hoved-reisemål, men ikke sjelden vil turen inneholde ett eller mange «mindre» reisemål, og steder eller severdigheter som besøkes mens en er underveis fra et mål til et annet. Her er noen slike som andre har valgt tidligere:

  • Antibes, Cannes, St. Tropez
  • Italienske Riviera, Monaco
  • Utflukt til Eze og Chateau de Bellet
  • St. Paul, Vence og Grasse

Det er ikke alltid like lett å gjøre alle til lags

Men vi ønsker å prøve på nettopp det. Det er vanskelig å garantere noe, men om tidspunktet vi har foreslått ikke passer, eller om du vil at vi skal arrangere en tur vi ikke enda har laget et program for, så ber vi deg om å gi oss beskjed om det.

Bruk skjemaet under til å ta kontakt med oss, det forplikter deg på ingen måte, det er ganske enkelt en måte å starte på.

Den viktigste faktoren for våre prioriteringer, er hvor mange det skal være med på turen. Fyller dere en buss kan du regne med at det blir som du ønsker, hvis ikke er det lurt om du tipser andre du kan tenke at vil være interesserte i den samme turen, og be dem om også å sende inn dette skjemaet.

Vi gleder oss til å høre fra deg og arrangere en opplevelse for deg og dine!

+47

Ingen er like – og behovene er forskjellige!

Selv om turer går til den samme destinasjonen – er det ikke sikkert at programmet er det samme, for det første starter ikke alle turer på samme sted, og for det andre er det ikke alle som ønsker å oppleve det samme – ønsker og behov er forskjellige. Vi skreddersyr derfor reisene slik våre kunder vil ha dem og tilpasser programmet etter deres krav.

Men hva koster det, og hvordan ser en tur til dette reisemålet ut?

Her er en eksempel-tur du kan kikke på og skrive ut.