Sagaøya - 6-dagers tur
Seljalandsfoss. Foto: 12019 CC0 Creative Commons via pixabay

Island

er et meget ungt land i geologisk forstand, det dukket først opp av havet for omtrent 20 millioner år siden og er fortsatt i utvikling. Det er formet av vulkanske erupsjoner I Atlanterhavsryggen, som til slutt nådde opp til overflaten og formet en øy.

Utbrupp i Fimmvörðuháls. Foto: Boaworm (Own work) CC BY 3.0 via Wikimedia Commons

Island er resultat av vulkansk aktivitet, noe som kjennetegnes av maleriske lavabredder, krater, vulkaner, bordfjell, pimpstein og vulkansk aske. Ettersom Island ligger midt på Atlanterhavsryggen er den geotermiske og vulkanske aktiviteten ekstra livlig. 30 av ”vulkanene etter istiden” har hatt utbrudd de siste to hundre årene,

Stokkur Geysir under utbrudd. Foto: Diego Delso CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons

og resultatet er at underjordisk oppvarmet vann forsyner en stor del av innbyggerne med billig og miljøvennlig oppvarming. Mange av elvene med sine fossefall utnyttes også til billig elektrisitet fra vannkraftverk.

Selfoss. Foto: JuTa CC-BY-SA-3.0 via Wikimedia Commons

Et fredet område er ikke et område som ikke skal nytes. Tvert imot. Et fredet område er definert som et land og/eller sjøområde, som er spesielt beregnet til beskyttelse og opprettholdelse av det biologiske mangfold, samt naturlige tilhørende kulturelle ressurser. Vatnajökull nasjonalpark – Europas største nasjonalpark.

Godafoss. Foto: nathan618 CC0 Creative Commons via pixabay

Området er ganske enestående med sin unike blanding av en dynamisk isbre og bretunger, kokende jordvarme og vulkansk aktivitet under isbreen med dramatiske kjempeflom som følge.

Geysir. Foto: sharonang CC0 Creative Commons via pixabay

Reykjavík er kjent for å være en av Europas hotteste og mest energiske nattelivsbyer med aktiv musikkmiljø og berømt natteliv. Reykjavíks energi viser seg også i byens kulturtilbud. I galleriene, museene og teatrene i Reykjavík finner du alt fra det mest avant-garde til det virkelig historiske, fremstilt på en energisk men samtidig sofistikert måte.

Harpa Konserthus. Foto: pohjakroon CC0 Creative Commons via pixabay

Årlige festivaler, spesielle utstillinger og iscenesettelser, betyr at det står alltid noe på det kulturelle kalender og byens gjester kan alltid finne på noe å gjøre.

Den Blå Lagune. Foto: MonicaVolpin CC0 Creative Commons via pixabay

Reykjavík er portalen til Island. Byen er ung, men likevel med gamle historiske aner. Den er omringet av fjell og hav og bare noen minutter unna finnes en uberørt natur skapt av naturens ustyrlige krefter. Uansett om du søker uhemmet moro i landets hovedstad eller en stille stund i et enestående miljø, så har Reykjavík alt du kunne ønske deg.

Reykjavík – ren energi – du reiser hjem med nye krefter.

 • Den Blå Lagune
 • Byvandring Reykjavik
 • Gyllende sirkel» – flere populære severdigheter – dagstur
 • Velvære og Fitness
 • Firehjulstrekk-, ATV- og terrengturer
 • Harpa Reykjavik Concert Hall and Conference Centre
 • Hallgrimskirkja

Det vil alltid være slik at en tur har et hoved-reisemål, men ikke sjelden vil turen inneholde ett eller mange «mindre» reisemål, og steder eller severdigheter som besøkes mens en er underveis fra et mål til et annet. Her er noen slike som andre har valgt tidligere:

 • Vestmannaeyjar
 • Vestland/Vestfjordene
  • er nesten som et undervisningsprogram i multimedia om Islands geologiske historie
 • Oppleve den islandske naturen på hesteryggen
 • Hvalsafari
 • Spill Golf i Midnattsol

Samarbeid med oss om hvordan turen din skal bli!

Det er mange ting som spiller inn når vi i teamtour skal sette prisen på en tur – og de fleste av dem kan du være med på å påvirke. Det er derfor vi gjerne vil at du skal ta kontakt med oss slik at vi kan starte en dialog om hvordan du vil at turen din skal være. Ring oss gjerne på telefon 32807780, eller aller helst bruk kontakt-skjemaet du finner her på siden.

KLIMA

Takket være Golfstrømmen har Island et kjølig, temperert kystklima, kjølig om sommeren, og mildt om vinteren. Vær forberedt på skiftende væ@r og tempetatur når du pakker kofferten.

SHOPPING

Islandske butikker holder internasjonal standard og har et stort vareutvalg. Spesialiteter er ullvarer, f.eks. gensere, strikkejakker, luer og votter; håndlaget keramikk, glass og sølvarbeider.

TAX-FREE SHOPPING

Alle reisende til Island som handler i Island kan få meromsetningsavgiften (momsen) refundert. Det betyr en reduksjon på 15% i pris for besøkende som forlater landet ikke senere enn tre måneder etter at kjøpet har funnet sted. Kjøpesummen må ikke være lavere enn ISK 4.000 (inkl. moms) pr. butikk. Alle varer, (unntatt ullvarer), må presenteres for tollmyndighetene før innsjekk. I Keflavik lufthavn gjelder dette bare for tax-free sjekker med høyere tilbakebetaling enn ISK 5.000. Alle andre tax-free sjekker blir innløst direkte i kontanter hos Landsbanki Íslands i avgangshallen

REISESJEKKER, DEBETKORT OG KREDITTKORT

Er gyldige de fleste steder i Island. De mest vanlige kredittkortene i Island er EUROPAY/ MASTERCARD og VISA. Kontanter kan tas ut i mer enn 170 bankfilialer og i alle minibanker over hele landet. Vennligst vær oppmerksom på at det kan være forskjell mellom den offisielle valutakursen på Island og valutakursen som kortselskapene bruker.

MOBILTELEFONER – GSM:

Der er 4 GSM-operatører i Island.Síminn, Vodafone, TAL og Nova. Sammen dekker de storparten av Island, bl.a. alle byer og landsbyer. Disse to firmaer selger forutbetalte GSM telefonkort, og tilbyr GSM/GPRS tjenester. Forutbetalte kort kan kjøpes på bensinstasjoner rundt omkring i landet. GSM-telefoner kan leies hos Siminn, Ármúli 27, Reykjavík.

Det er ikke alltid like lett å gjøre alle til lags

Men vi ønsker å prøve på nettopp det. Det er vanskelig å garantere noe, men om tidspunktet vi har foreslått ikke passer, eller om du vil at vi skal arrangere en tur vi ikke enda har laget et program for, så ber vi deg om å gi oss beskjed om det.

Bruk skjemaet under til å ta kontakt med oss, det forplikter deg på ingen måte, det er ganske enkelt en måte å starte på.

Den viktigste faktoren for våre prioriteringer, er hvor mange det skal være med på turen. Fyller dere en buss kan du regne med at det blir som du ønsker, hvis ikke er det lurt om du tipser andre du kan tenke at vil være interesserte i den samme turen, og be dem om også å sende inn dette skjemaet.

Vi gleder oss til å høre fra deg og arrangere en opplevelse for deg og dine!

+47

Ingen er like – og behovene er forskjellige!

Selv om turer går til den samme destinasjonen – er det ikke sikkert at programmet er det samme, for det første starter ikke alle turer på samme sted, og for det andre er det ikke alle som ønsker å oppleve det samme – ønsker og behov er forskjellige. Vi skreddersyr derfor reisene slik våre kunder vil ha dem og tilpasser programmet etter deres krav.

Men hva koster det, og hvordan ser en tur til dette reisemålet ut?

Her er en eksempel-tur du kan kikke på og skrive ut.