Reykjavik
Reykjavik. Foto: falco CC0 Creative Commons via pixabay

Reykjavik

Det er neppe mange som reiser til Reykjavik og blir i byen hele tiden en er på Island, skjønt det er fullt ut mulig å tilbringe en uke i denne lille hovedstaden uten å kjede seg. Det som gjør det attraktivt er nærheten til den kontrastrike naturen, et variert utvalg av aktiviteter samtidig som man kan nyte alle de fordeler en storby kan tilby.

Sólfar – The Sun Voyager, sculpture by Jón Gunnar Árnason. Foto: MsKayWu CC0 Creative Commons via pixabay

I Reykjavik finnes et bredt utvalg av restauranter, gode hoteller og konferansefasiliteter, flotte bade- og spa anlegg og ikke minst spennende kultur- og natteliv.

Kaffibarinn. Foto: Public på @kaffibarinn på Facebook

National Museum of Iceland – en reise gjennom Islands historie. Du finner det lett fra Tjörnin Pond, men hvis du må spørre om veien, imponerer du de innfødte med å spørre etter dette enkle islandske navnet – Þjóðminjasafn!

Fra Perlan restaurant. Foto: Perlan restaurant

Eller hva med å besøke Perlan – en fantastisk restaurant som ligger på Reykjaviks høyeste punkt – men som egentlig har kontakter med det indre og forsyner hele byen med varmt vann.

Perlan – museum/opplevelsessenter. Foto: www.perlanmuseum.is


Hallgrímskirkja. Foto: spaway CC0 Creative Commons via pixabay

Inspirert av Islands vulkanske steinformasjoner, kan Hallgrímskirkja ses fra nesten hvor som helst i byen! Ta heisen til toppen for Reykjaviks beste utsikt over byen. Og herfra ser du Harpa, dit må du:

Harpa Konserthus. Foto: pohjakroon CC0 Creative Commons via pixabay

Reykjavík kulturelle hjerte slår i dette senteret. Harpa er ikke bare vertskap for noen av Islands beste show, men har blitt en utstillingsvindu for nordisk design og arkitektur!

Stokkur Geysir under utbrudd. Foto: Diego Delso CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons

Naturopplevelsene venter like utenfor byen. Fra Reykjavik kjører man ut av byen for i løpet av en dag å kunne oppleve en mengde av severdigheter og aktiviteter. Dagen kan starte med en utflukt med Superjeep, buss eller fly til isbreer, lavasprekker, fossefall og Geysir m.m.

Seljalandsfoss. Foto: 12019 CC0 Creative Commons via pixabay

Underveis kan det legges opp til en aktivitet som for eksempel snøscooterkjøring, rafting, ridning eller  isbrevandring, for så å være tilbake på hotellet og nyte et godt måltid på en elegant restaurant på kvelden.

Den Blå Lagune. Foto: McKay Savage CC BY 2.0 via Wikimedia Commons

Uansett må du unne deg en tur til Den blå lagune som er et geotermisk spa og velværesenter, berømt for sine revitaliserende behandlinger og fasiliteter. Hvis dette høres ut som for mye oppstyr, besøk Nauthólsvík Geothermal Beach i stedet!

 • National Museum of Iceland
 • Den Blå Lagune
 • Byvandring Reykjavik
 • Gyllende sirkel» – flere populære severdigheter – dagstur
 • Velvære og Fitness
 • Firehjulstrekk-, ATV- og terrengturer
 • Harpa Reykjavik Concert Hall and Conference Centre
 • Hallgrimskirkja
  Det vil alltid være slik at en tur har et hoved-reisemål, men ikke sjelden vil turen inneholde ett eller mange «mindre» reisemål, og steder eller severdigheter som besøkes mens en er underveis fra et mål til et annet. Her er noen slike som andre har valgt tidligere:
 • Vestmannaeyjar
 • Vestland/Vestfjordene er nesten som et undervisningsprogram i multimedia om Islands geologiske historie
 • Oppleve den islandske naturen på hesteryggen
 • Hvalsafari
 • Spill Golf i Midnattsol

Det er ikke alltid like lett å gjøre alle til lags

Men vi ønsker å prøve på nettopp det. Det er vanskelig å garantere noe, men om tidspunktet vi har foreslått ikke passer, eller om du vil at vi skal arrangere en tur vi ikke enda har laget et program for, så ber vi deg om å gi oss beskjed om det.

Bruk skjemaet under til å ta kontakt med oss, det forplikter deg på ingen måte, det er ganske enkelt en måte å starte på.

Den viktigste faktoren for våre prioriteringer, er hvor mange det skal være med på turen. Fyller dere en buss kan du regne med at det blir som du ønsker, hvis ikke er det lurt om du tipser andre du kan tenke at vil være interesserte i den samme turen, og be dem om også å sende inn dette skjemaet.

Vi gleder oss til å høre fra deg og arrangere en opplevelse for deg og dine!

+47

Ingen er like – og behovene er forskjellige!

Selv om turer går til den samme destinasjonen – er det ikke sikkert at programmet er det samme, for det første starter ikke alle turer på samme sted, og for det andre er det ikke alle som ønsker å oppleve det samme – ønsker og behov er forskjellige. Vi skreddersyr derfor reisene slik våre kunder vil ha dem og tilpasser programmet etter deres krav.

Men hva koster det, og hvordan ser en tur til dette reisemålet ut?

Her er en eksempel-tur du kan kikke på og skrive ut.