Gardasjøen
Foto: gardalake.com
Saló, Gadasjøen. Foto: gardalake.com

Gardasjøen

Hvis du måtte tilbringe alle livets ferier i ett eneste område, hadde Gardasjøen vært et godt valg. Uansett interesser, alder og fysisk form har du flere muligheter her enn du vil rekke å benytte.

Foto: gardalake.com

Malcesine, Gadasjøen. Foto: gardalake.com (Instagram)

Livlige byer med middelalderborger og lekre motebutikker, bade- og båtliv i middelhavsklima, høyfjell og fossejuv, beiteland og vingårder, musikk og markeder, stillhet og uteliv, brede strandpromenader og stier langs svimlende stup, fornøyelsesparker og badeland, elegante restauranter og rustikke kroer, en eventyrlig blomsterprakt … alt innenfor et areal på størrelse med Vestfold!

Limone Sul Garde. Foto: Chilax CC0 Creative Commons via pixabay

Gardasjøen er Italias største innsjø, 51,6 km lang, og ganske lik Mjøsa i flate og volum, ca 370 km2 og ca 50 km3. I sør er den opptil 16,7 km bred og omgitt av et bølgende, frodig morenelandskap.

Villa Cortine Palace, Sirmione. Foto: Mariamichelle CC0 Creative Commons via pixabay

Den nordlige delen er mye smalere, med form som en morenedal. Man ser klare merker etter breen, men sannsynligvis fylte den en elvedal som allerede var dannet for millioner av år siden. Landskapet er mer dramatisk her. På østsiden ligger fjellkjeden Monte Baldo med Valdritta på 2218 m som høyeste topp. Mot nord og nordvest ruver Alpene.

Isola Del Garda. Foto: Mariamichelle CC0 Creative Commons via pixabay

Gardasjøen er overfylt med severdigheter og gjøremål, med dusinvis av trivelige autentiske små byer strødd langs den store innsjøen. Fra historiske byer som Sirmione i sør, til nordlige byer som Riva del Garda, vil du finne severdige områder som tar deg tilbake i tid. For de som liker steder som er mindre berørt av turisme kan man anbefale koselige Desenzano.

  • Monte Baldo
  • Gardasjøen med ferge
  • Bardolino – Olivenmuseet
  • Parco Acquatico Cavour
  • Gardaland – Europas tredje største fornøyelsespark,
  • Parco Alto Garda Bresciano -moderne og meget mangfoldig museum

Det vil alltid være slik at en tur har et hoved-reisemål, men ikke sjelden vil turen inneholde ett eller mange «mindre» reisemål, og steder eller severdigheter som besøkes mens en er underveis fra et mål til et annet. Her er noen slike som andre har valgt tidligere:

  • Utflukt til Venezia
  • Utflukt til Verona
  • Utflukt til Milano
  • Parco Natura Viva & Zoo

Det er ikke alltid like lett å gjøre alle til lags

Men vi ønsker å prøve på nettopp det. Det er vanskelig å garantere noe, men om tidspunktet vi har foreslått ikke passer, eller om du vil at vi skal arrangere en tur vi ikke enda har laget et program for, så ber vi deg om å gi oss beskjed om det.

Bruk skjemaet under til å ta kontakt med oss, det forplikter deg på ingen måte, det er ganske enkelt en måte å starte på.

Den viktigste faktoren for våre prioriteringer, er hvor mange det skal være med på turen. Fyller dere en buss kan du regne med at det blir som du ønsker, hvis ikke er det lurt om du tipser andre du kan tenke at vil være interesserte i den samme turen, og be dem om også å sende inn dette skjemaet.

Vi gleder oss til å høre fra deg og arrangere en opplevelse for deg og dine!

+47

Ingen er like – og behovene er forskjellige!

Selv om turer går til den samme destinasjonen – er det ikke sikkert at programmet er det samme, for det første starter ikke alle turer på samme sted, og for det andre er det ikke alle som ønsker å oppleve det samme – ønsker og behov er forskjellige. Vi skreddersyr derfor reisene slik våre kunder vil ha dem og tilpasser programmet etter deres krav.

Men hva koster det, og hvordan ser en tur til dette reisemålet ut?

Her er en eksempel-tur du kan kikke på og skrive ut.