Milano
Milano-katedralen. Foto: ljlecrone CC0 Creative Commons via pixabay

Milano er porten mellom Italia og det sentrale Europa og er maktsenteret for design, mote og den vellykkede finansindustrien. Byen Milano er en moderne metropol og på mange måter annerledes enn andre Italienske byer.

Milano sentrum. Foto: IgorSaveliev CC0 Creative Commons via pixabay

Her er elegante kvartaler og avenyer hvor du finner de beste og mest fasjonable butikkene i verden. Men her er også trafikkerte bygater med støyende biler, trikker og busser.

Vakre Galleria Vittorio Emanuele II et av verdens eldste kjøpesentre. Foto: Pexels CC0 Creative Commons via pixabay

Milano er stor og mangfoldig og kan ofte føles litt upersonlig. Men byen har sitt bohemkvarter hvor du finner smale sjarmerende gater, små piazzaer og koselige restauranter som er så typisk for Italia.

Foto: pixabay.com

Navigli-distriktet er en av de mest besøkte i Milano

Milaneserne selv er opptatt av stil og utseende, og er vel vitende om sin økonomiske suksess. Og de er stolte av sine fotball-lag. Det finnes vel ingen byer i verden som samlet sett har to bedre fotballag enn hva Milano har i Inter og AC Milan?

Hjemmebanen til Milan. Foto: ahundt CC0 Creative Commons via pixabay

I tillegg byr Milano på to av verdens største severdigheter, nemlig Leonardo da Vincis Den siste nattverden og fantastiske Il Duomo som vi ofte kaller for Milanodomen.

  • En tur innom den spektakulære domen på Piazza Duomo er et must når du er i Milano. Duomo di Milano ble påbegynt i 1397, men ikke ferdigstilt før 500 år senere.
  • Du bør egentlig dra til Napoli for å smak ekte, napolitansk pizza, men god pizza får du så klart i Milano også.
  • Operahuset Teatro alla Scala og det tilhørende museet kan du ikke gå glipp av.
  • Dra på fotballkamp på San Siro
  • Den kunstige innsjøen Idroscalo ble opprinnelig laget som en landingsstripe for sjøfly, men fungerer nå som et populært samlingspunkt. I området finner du både tivoliattraksjoner i Europark Idroscalo og en rulleskøytebane, og du kan svømme i innsjøen eller slappe av på grøntområdet.
  • Beundre Leonardo Da Vincis «Nattverden»
  • Shopping kan du med fordel legge til gaten Via Montenapoleone og området rundt. Området kalles «Quadrilatero d’Oro» (the golden square), nettopp på grunn av at du her finner alle de beste shoppinggatene på ett sted.
  • Vakre Galleria Vittorio Emanuele II et av verdens eldste kjøpesentre, og den karakteristiske bygningen sammenkobler de to store landemerkene Il Duomo og Teatro alle Scale.
  • Vakre Castello Sforzesco har mye å by på – i tillegg til å beundre slottet i seg selv kan du gå innom de mange små museene og kunstsamlingene det huser.
  • En båttur på kanalene er noe man kanskje forbinder med en annen italiensk by, men dette er mulig også i Milano.

Det er ikke alltid like lett å gjøre alle til lags

Men vi ønsker å prøve på nettopp det. Det er vanskelig å garantere noe, men om tidspunktet vi har foreslått ikke passer, eller om du vil at vi skal arrangere en tur vi ikke enda har laget et program for, så ber vi deg om å gi oss beskjed om det.

Bruk skjemaet under til å ta kontakt med oss, det forplikter deg på ingen måte, det er ganske enkelt en måte å starte på.

Den viktigste faktoren for våre prioriteringer, er hvor mange det skal være med på turen. Fyller dere en buss kan du regne med at det blir som du ønsker, hvis ikke er det lurt om du tipser andre du kan tenke at vil være interesserte i den samme turen, og be dem om også å sende inn dette skjemaet.

Vi gleder oss til å høre fra deg og arrangere en opplevelse for deg og dine!

+47

Ingen er like – og behovene er forskjellige!

Selv om turer går til den samme destinasjonen – er det ikke sikkert at programmet er det samme, for det første starter ikke alle turer på samme sted, og for det andre er det ikke alle som ønsker å oppleve det samme – ønsker og behov er forskjellige. Vi skreddersyr derfor reisene slik våre kunder vil ha dem og tilpasser programmet etter deres krav.

Men hva koster det, og hvordan ser en tur til dette reisemålet ut?

Her er en eksempel-tur du kan kikke på og skrive ut.