Sorrento
Sorrento. Foto: vuralyavas CC0 Creative Commons via pixabay

Sorrento

Rett over bukten fra Napoli ligger Sorrentinahalvøya, kanskje den mest fantastiske kystlinja i verden. Med sin vakre beliggenhet på nordkysten av halvøya, ligger det lille samfunnet Sorrento perfekt til med utsikt mot Napolibukten, Vesuv og Capri. Det er vanskelig å forestille seg en mer perfekt setting enn dette.

Sorrento. Foto: kirkandmimi CC0 Creative Commons via pixabay

Berømt for sine sitroner og limoncello (sitronlikør som stammer herfra), har Sorrento mye å tilby sine besøkende, og utgjør en flott base for å utforske regionen. Dette er hjembyen til dikteren Torquato Tasso, som ble født her i 1544.

Sitronlikør. Foto: MCSMandalas CC0 Creative Commons via pixabay

Sorrento er også kjent som byen i fargenes land, byen i havfruenes land og byen i appelsinene og sitronenes land.

Farger

Brilliant eller delikate fargetoner avhengig endring av årstidene. Hvis du bare bruker litt tid på å observere hvordan emosjonell en solnedgang kan være når du ser i retning av Punta del Capo, Ischia og Procida, vil du bli overrasket av variasjonen av farger og skjønnheten i landskapet. Eller se, fortrinnsvis fra havet, mot majestetiske rygger av stein som skifter farge på hver time på dagen.

Amalfi-kysten. Foto: kirkandmimi CC0 Creative Commons via pixabay

Havfruer

Så la tankene og fantasien fly bakover i tid, kan du se greske skip ri på bølgene og Ulysses bundet fast til hovedmasten lyttende trygt til den farlige sangen fra havfruer … eller følg kjølvannet av romerske skip lastet med varer og travle seilere, og se deg rundt på de fantastiske husene som de romerske keiserne bygget langs kysten her, blant de vakreste i verden. Eller kanskje skipene sorte som blekk, fullt bevæpnet og lastet med blodtørstige tyrkerne, som de som, på jakt etter rikdom og gavmildhet, plyndret Sorrento i 1558.

Amalfi. Foto: BeaTowers CC0 Creative Commons via pixabay

Mange sivilisasjoner har bodd i dette området: etruskerne, grekerne (som ga byen sitt urbane layout som fortsatt er godt synlig i dag i det historiske sentrum), så oscanere, så romerne. Etter en lang periode med stagnasjon, ble begynnelsen av det 18. århundre en tid med kulturell, økonomisk og sosial gjenfødelse for hele Sorrento-halvøya, og det bare økte utover i det 19. århundre.

Ravello. Foto: BeaTowers CC0 Creative Commons via pixabay

Sitroner

Dette var tiden da turisme ble født ved at den unge fra adelsfamilier måtte gjennomføre den såkalte «Grand Tour» for å fullføre sin kulturelle, historiske og litterære dannelse. Viktige gjester som Byron, Keats, Scott, Dickens, Goethe, Wagner, Ibsen og Nietzsche, blant de mest kjente, kom for å bo i Sorrento, ute etter sol og inspirasjon.

Postiano, Capri. Foto: juliak13 CC0 Creative Commons via pixabay

Sorrento er faktisk en ganske liten by hvor vennlighet og gjestfrihet er en kombinasjon som er arv fra en generasjon til den neste.

 • Cathedral of Sorrento (Duomo)
 • Gamlebyen
 • Piazza Tasso
 • Amalfi Drive
 • Marina Grande – Marina Piccola
 • Hop-on Hop-off Busser

Det vil alltid være slik at en tur har et hoved-reisemål, men ikke sjelden vil turen inneholde ett eller mange «mindre» reisemål, og steder eller severdigheter som besøkes mens en er underveis fra et mål til et annet. Her er noen slike som andre har valgt tidligere:

 • Dagstur til Capri
 • Dagstur til Pompeii
 • Dagstur til Napoli

Samarbeid med oss om hvordan turen din skal bli!

Det er mange ting som spiller inn når vi i teamtour skal sette prisen på en tur – og de fleste av dem kan du være med på å påvirke. Det er derfor vi gjerne vil at du skal ta kontakt med oss slik at vi kan starte en dialog om hvordan du vil at turen din skal være. Ring oss gjerne på telefon 32807780, eller aller helst bruk kontakt-skjemaet du finner her på siden.

Telefon

Før du reiser til Italia bør du ta kontakt med teletjenester for å aktivere den internasjonale roamingtjenesten (hvis det ikke allerede er aktivert automatisk), og for å sjekke prisene du må betale for dette.
Å gjøre internasjonale samtaler fra en mobiltelefon kan være svært dyrt, og det er ofte lurt å kjøpe et telefonkort for å ringe hjem fra en offentlig telefon.

Internett

Det er mange internett-spots og kafeer som tilbyr internettilgang. I mange hoteller er det direkte Internett-tilkobling på rommene.

Bevegerseshemmede

Det kan se bratt og vanskelig framkommelig ut i Sorrento for folk som er bevegelseshemmede. Men begrenset mobilitet betyr ikke begrenset tilgang.
Dette er steder med enkel tilgang for de med begrenset mobilitet:

 • Offisiell Tourist Board of Sorrento / Sant ‘Agnello
 • Circumvesuviana jernbanestasjon
 • Villa Comunale – Offentlige hager
 • Heis til port (Marina Piccola) og stranden Public Gardens (spesialpris € 0,50)
 • Correale di Terranova Museum
 • Museo Bottega Tarsia Lignea – Innlagt Snekker Museum
 • Villa Fiorentino (bare første etasje haller)

Det er ikke alltid like lett å gjøre alle til lags

Men vi ønsker å prøve på nettopp det. Det er vanskelig å garantere noe, men om tidspunktet vi har foreslått ikke passer, eller om du vil at vi skal arrangere en tur vi ikke enda har laget et program for, så ber vi deg om å gi oss beskjed om det.

Bruk skjemaet under til å ta kontakt med oss, det forplikter deg på ingen måte, det er ganske enkelt en måte å starte på.

Den viktigste faktoren for våre prioriteringer, er hvor mange det skal være med på turen. Fyller dere en buss kan du regne med at det blir som du ønsker, hvis ikke er det lurt om du tipser andre du kan tenke at vil være interesserte i den samme turen, og be dem om også å sende inn dette skjemaet.

Vi gleder oss til å høre fra deg og arrangere en opplevelse for deg og dine!

+47

Ingen er like – og behovene er forskjellige!

Selv om turer går til den samme destinasjonen – er det ikke sikkert at programmet er det samme, for det første starter ikke alle turer på samme sted, og for det andre er det ikke alle som ønsker å oppleve det samme – ønsker og behov er forskjellige. Vi skreddersyr derfor reisene slik våre kunder vil ha dem og tilpasser programmet etter deres krav.

Men hva koster det, og hvordan ser en tur til dette reisemålet ut?

Her er en eksempel-tur du kan kikke på og skrive ut.