Dubrovnik
Dubrovnik. Foto: vifra CC0 Creative Commons via pixabay

Dubrovnik ligger i sørlige Kroatia ved Adriaterhavet. Den er kjent for sin karakteristiske gamle bydel – som er bilfri – omgitt av massive steinvegger ferdig på 1500-tallet. Hovedgaten Stradun (eller Placa) som er brolagt med kalksteinsheller, er omkranset av butikker og restauranter.

Strandum. Foto: JacekAbramowicz CC0 Creative Commons via pixabay

De godt bevarte bygningene stammer fra barokken (St. Blaise kirke), renesansen (Sponza Palace) og fra den gotiske perioden (Rector’s Palace) som nå et historisk museum.

St-Blaise Church. Foto: neufal54 CC0 Creative Commons via pixabay

Uansett om du besøker Dubrovnik for første gang eller hundrde, kommer følelsen av ærefrykt alltidi ned når du hviler øynene dine på skjønnheten i gamlebyen. Faktisk er det vanskelig å forestille seg at noen ikke blir inspirert av en rusleturtur langs de gamle bymurene som beskyttet en sivilisert, sofistikert republikk i århundrer.

Gamlebyen i Dubrovnik. Foto: silvieruzickova0 CC0 Creative Commons via pixabay

I dag er Dubrovnik den stolteste fjæren i Kroatiens turisthatt, fra å være en uavhengig republikk, som overlevde mest på handel.

Stradum/Plaza. Foto: FilipFilipovic CC0 Creative Commons via pixabay

George Bernard Shaw sa en gang at «de som søker paradis på jorden, skal komme til Dubrovnik og finne den».
  • City Walls & Forts
  • Lush Lokrum – er en vakker, skogkledd øy full av hule eiketrær, svart ask, furutrær og oliventrær, og en ideell flukt fra urbane Dubrovnik
  • Dubrovnik’s kabelbane finner du like nord for bymuren, og den tar deg til toppen av  Mt Srđ på under fem minutter
  • War Photo Limited – topp galleri
  • Rector’s Palace
  • Dubrovnik During the Homeland War – museum like ved stasjonen til kabelbanen
  • Franciscan Monastery & Museum
  • Sponza Palace – var opprinnelig et tollhus, deretter en mynthus, en statskasse og en bank. Det er en av de få bygningene i gamlebyen som overlevde det store jordskjelvet i 1667
  • Cathedral of the Assumption

Det er ikke alltid like lett å gjøre alle til lags

Men vi ønsker å prøve på nettopp det. Det er vanskelig å garantere noe, men om tidspunktet vi har foreslått ikke passer, eller om du vil at vi skal arrangere en tur vi ikke enda har laget et program for, så ber vi deg om å gi oss beskjed om det.

Bruk skjemaet under til å ta kontakt med oss, det forplikter deg på ingen måte, det er ganske enkelt en måte å starte på.

Den viktigste faktoren for våre prioriteringer, er hvor mange det skal være med på turen. Fyller dere en buss kan du regne med at det blir som du ønsker, hvis ikke er det lurt om du tipser andre du kan tenke at vil være interesserte i den samme turen, og be dem om også å sende inn dette skjemaet.

Vi gleder oss til å høre fra deg og arrangere en opplevelse for deg og dine!

+47

Ingen er like – og behovene er forskjellige!

Selv om turer går til den samme destinasjonen – er det ikke sikkert at programmet er det samme, for det første starter ikke alle turer på samme sted, og for det andre er det ikke alle som ønsker å oppleve det samme – ønsker og behov er forskjellige. Vi skreddersyr derfor reisene slik våre kunder vil ha dem og tilpasser programmet etter deres krav.

Men hva koster det, og hvordan ser en tur til dette reisemålet ut?

Her er en eksempel-tur du kan kikke på og skrive ut.