Jotunheimen (under arbeid)
Fra toppen av Besseggen. Foto: Lars Strand GNU Free Documentation License

Jotunheimen

er et fjellområde i det sentrale Sør-Norge mellom Ottadalen i nord, Gudbrandsdalen i øst, Valdres i sør og Sogn i vest. Området har et areal på rundt 3500 kvadratkilometer.

Galdhøpiggen sett fra Store Tverrbottentinden. Foto: Frankemann CC BY-SA 3.0

Her ligger de høyeste fjellene i Nord-Europa, Galdhøpiggen (2 469 m) og Glittertinden (2 457 m). Også de atten andre høyeste toppene på Fastlands-Norge ligger i dette landskapet, med Vestre Tverråtind på 2 309 m som den «laveste».

 

Det var dikteren Aasmund Olavsson Vinje, som gikk mye i området i 1860-årene og hadde hytte ved Bygdin i Valdres, som først brukte navnet Jotunheimen. Ordet jotun betyr kjempe, og Jotunheimen var navnet på stedet der jotnene – trollene – holdt til i den norrøne gudelæren.

Jotunheimen nasjonalpark ble opprettet i desember 1980 med 1151 kvadratkilometer verna areal.

Jotunheimen er et populært turområde, og har et godt utbygd hyttenett og mange merkede stier. Den mest populære ruten i Jotunheimen er turen over Besseggen, som går mellom Gjende og Bessvatnet. Det er mulig å gå helt fra Oslo sentrum til Gjende i Jotunheimen langs Jotunheimstien, en tursti som Den Norske Turistforening åpnet i 2006.

Det vil alltid være slik at en tur har et hoved-reisemål, men ikke sjelden vil turen inneholde ett eller mange «mindre» reisemål, og steder eller severdigheter som besøkes mens en er underveis fra et mål til et annet. Her er noen slike som andre har valgt tidligere:

Samarbeid med oss om hvordan turen din skal bli!

Det er mange ting som spiller inn når vi i teamtour skal sette prisen på en tur – og de fleste av dem kan du være med på å påvirke. Det er derfor vi gjerne vil at du skal ta kontakt med oss slik at vi kan starte en dialog om hvordan du vil at turen din skal være. Ring oss gjerne på telefon 32807780, eller aller helst bruk kontakt-skjemaet du finner her på siden.

Ingen er like – og behovene er forskjellige!

Selv om turer går til den samme destinasjonen – er det ikke sikkert at programmet er det samme, for det første starter ikke alle turer på samme sted, og for det andre er det ikke alle som ønsker å oppleve det samme – ønsker og behov er forskjellige. Vi skreddersyr derfor reisene slik våre kunder vil ha dem og tilpasser programmet etter deres krav.

Men hva koster det, og hvordan ser en tur til dette reisemålet ut?

Her er en eksempel-tur du kan kikke på og skrive ut.