Salzburg
Salzburg. Foto: daniel_meinzer CC0 Creative Commons via pixabay

Mozart er synonymt med Salzburg, det er også fødestedet hans, den domineres av kirker, slott og palasser. Den pittoreske gamlebyen er på UNESCOs verdensarvliste. Utenfor byen kan du forvente noen mektige festninger og kulinariske herligheter.

Hohensalzburg Festning. Foto: Hans CC0 Creative Commons via pixabay

Festung Hohensalzburg, Salzburgs landemerke, er Sentral-Europas største intakte festning og tilbyr fantastisk utsikt over byen. Besøk Princely Residence, en nydelig tidlig barokkbygning med flotte haller og et galleri med europeiske malerier fra 1600-tallet.

Salzburg Cathedral. Foto: Joergelman CC0 Creative Commons via pixabay

Den store Salzburg-domkirken er uten tvil hovedattraksjonen til gamlebyen her finner du den romanske fonten der Mozart ble døpt. Ta deg også tid til å besøke Mozarts Geburtshaus, stedet der den geniale komponisten ble født 27. januar 1756.

Salzburg er Mozarts fødeby. Foto: PublicDomainPictures CC0 Creative Commons via pixabay

Huset ligger i Getreidegasse, Salzburgs mest attraktive og mest besøkte handlegate med sine høye og smale hus og romantiske gårdsplasser.

Mirabell Slioo. Foto: ehaslinger CC0 Creative Commons via pixabay

Et annet høydepunkt er Schloss Mirabell med sine flotte hager bygget av barokkmesterbyggeren Lukas von Hildebrandt.

Trapp-familien og The Sound of Music er uadskillelig knyttet til Salzburg. Følg Marias fotspor og utforske de mange stedene i byen Salzburg og det omkringliggende landskapet. Festivaldistriktet ved foten av Mönchsberg er verd et besøk, og sør for gamlebyen er den populære Schloss Hellbrunn med det verdensberømte Wasserspiele som inneholder mange geniale triksfontener og vanndrevne figurer.

Ca 4.000 kulturelle arrangementer gjør Salzburg til et av de viktigste kulturstedene. Det anerkjente Salzburger Festspiele, grunnlagt i 1920, er høydepunktet i Salzburgs kulturkalender og inkluderer konserter, opera og teaterforestillinger.

Europa’s eldste Restaurant: St Peters Stiftskeller. Foto: Public på @stiftskulinarium på Facebook

St. Peters kloster, Europas eldste restaurant ligger i hjertet av Salzburg, og et flott utgangspunkt for å gå opp til festningen Hohensalzburg.

For moderne og samtidskunst besøk Museum of Modern Art, som ligger på Mönchsberg og en restaurant som tilbyr fantastisk utsikt over Salzburgs gamleby.

  • Salzburger Altstadt
  • Untersberg
  • Salzburg Fortress (Festung Hohensalzburg)
  • Salzburg Cathedral (Dom)
  • Hellbrunn Castle
  • Mirabell Palace and Gardens
  • Haus der Natur
  • St. Peter’s Abbey (Stift St. Peter)
  • Red Bull Hangar-7
  • Wasserspiele Hellbrunn

Det er ikke alltid like lett å gjøre alle til lags

Men vi ønsker å prøve på nettopp det. Det er vanskelig å garantere noe, men om tidspunktet vi har foreslått ikke passer, eller om du vil at vi skal arrangere en tur vi ikke enda har laget et program for, så ber vi deg om å gi oss beskjed om det.

Bruk skjemaet under til å ta kontakt med oss, det forplikter deg på ingen måte, det er ganske enkelt en måte å starte på.

Den viktigste faktoren for våre prioriteringer, er hvor mange det skal være med på turen. Fyller dere en buss kan du regne med at det blir som du ønsker, hvis ikke er det lurt om du tipser andre du kan tenke at vil være interesserte i den samme turen, og be dem om også å sende inn dette skjemaet.

Vi gleder oss til å høre fra deg og arrangere en opplevelse for deg og dine!

+47

Ingen er like – og behovene er forskjellige!

Selv om turer går til den samme destinasjonen – er det ikke sikkert at programmet er det samme, for det første starter ikke alle turer på samme sted, og for det andre er det ikke alle som ønsker å oppleve det samme – ønsker og behov er forskjellige. Vi skreddersyr derfor reisene slik våre kunder vil ha dem og tilpasser programmet etter deres krav.

Men hva koster det, og hvordan ser en tur til dette reisemålet ut?

Her er en eksempel-tur du kan kikke på og skrive ut.