Wien
Wien. Foto: Julius_Silver CC0 Creative Commons via pixabay

De fleste kjenner til Nyttårskonserten, og mange har en tradisjon der det å se Nyttårskonserten fra Wien 1. nyttårsdag om kvelden er like viktig som å spise den samme julemiddagen hver julaften.

Nyttårskonserten til wienerfilharmonikerne, der man i all hovedsak fremfører verker fra Straussdynastiet, ble første gang arrangert 31. desember 1939. Fra og med 1. januar 1941 er den blitt avholdt første nyttårsdag.

Golden Hall of the Vienna Musikverein. Foto: https://commons.wikimedia.org/wiki/Category:CC-BY-SA-3.0

Siden 1959 er nyttårskonserten blitt direkteoverført på TV til over 40 land over hele verden gjennom Eurovision.

Men, Wien er mer!!!!

Østerrikes hovedstad ligger ved Donau, og det er en meget god ide å tilbringe noe tid på denne floden.

Danube – Donau. Foto: hpgruesen CC0 Creative Commons via pixabay

Den kunstneriske og intellektuelle arven ble formet av innbyggere, inkludert Mozart, Beethoven og Sigmund Freud.

Schonbrunn slott. Foto: LexLechz CC0 Creative Commons via pixabay

Byen er også kjent for sine keiserlige palasser, inkludert Schönbrunn, Habsburgs sommerbolig. I MuseumsQuartier-distriktet finner du historiske og moderne bygninger av for eksempel Egon Schiele, Gustav Klimt og andre kunstnere.

Vienna University of Economics and Buisness. Foto: Public via @wu.wirtschaftsuniversitaet.wien på Facebook

Den elegante ringveien rundt Innere Stadt-distriktet har offentlige og private bygninger, inkludert Burgtheater fra 1800-tallet, der Wien-statsoperaen presenterer utallige produksjoner årlig og er vert for den årlige operaen i Wien, og slik kunne vi fortsette, det er enormt mye spennende å velgi i når du tar turen hit, men den gotiske St. Stephens katedralen er et must.

St Syephans katedralen. Foto: 6657176 CC0 Creative Commons via pixabay

  • Schönbrunn Palace er en tidligere keiserlig sommerbolig beliggende i Wien
  • Hofburg er det tidligere keiserlige palasset i sentrum av Wien
  • Belvedere er et historisk bygningskompleks i Wien
  • St. Stephen’s Cathedral er moderkirken til den romersk-katolske arkebistolen i Wien
  • Prater er en stor offentlig park i Wiens 2. distrikt. Wurstelprater fornøyelsespark, ofte kalt «Prater», ligger i et hjørne av Wiener Prater og inkluderer Wiener Riesenrad pariserhjul.

Det er ikke alltid like lett å gjøre alle til lags

Men vi ønsker å prøve på nettopp det. Det er vanskelig å garantere noe, men om tidspunktet vi har foreslått ikke passer, eller om du vil at vi skal arrangere en tur vi ikke enda har laget et program for, så ber vi deg om å gi oss beskjed om det.

Bruk skjemaet under til å ta kontakt med oss, det forplikter deg på ingen måte, det er ganske enkelt en måte å starte på.

Den viktigste faktoren for våre prioriteringer, er hvor mange det skal være med på turen. Fyller dere en buss kan du regne med at det blir som du ønsker, hvis ikke er det lurt om du tipser andre du kan tenke at vil være interesserte i den samme turen, og be dem om også å sende inn dette skjemaet.

Vi gleder oss til å høre fra deg og arrangere en opplevelse for deg og dine!

+47

Samarbeid med oss om hvordan turen din skal bli!

Det er mange ting som spiller inn når vi i teamtour skal sette prisen på en tur – og de fleste av dem kan du være med på å påvirke. Det er derfor vi gjerne vil at du skal ta kontakt med oss slik at vi kan starte en dialog om hvordan du vil at turen din skal være. Ring oss gjerne på telefon 32807780, eller aller helst bruk kontakt-skjemaet du finner her på siden.

Det er mulig å oppleve nyttårskonserten med Wienerfilharmonikerne live i Wien – om du ønsker (og har litt flaks). Det gjennomføres tre konserter ved overgangen til den nye året: Generalprøven er 30. desember klokka 11.00, første ordinære konsert klokka 19.30 på nyttårsaften. Og deretter den mest populære – mest kostbare og TV-sendte konserten – klokka 11.15 1. januar 2018.

Billettprisene spriker, den aller billigste generalprøven koster fra 20-450 euro. Nyttårsaften er billettprisene steget til 25-800 euro. Og den store konserten, første nyttårsdag koster fra 35 til hele 1090 euro – omlag 10 000 kroner.

Her er en eksempel-tur du kan kikke på og skrive ut.