Gdansk
Gdansk. Foto: Arcaion CC0 Creative Commons via pixabay

Gdansk

Det er en sann fornøyelse å rusle rundt i gatene i Gdansk sentrum og beundre de flotte historiske bygningene som er blitt møysommelig gjenoppført etter å ha blitt jevnet med jorden under 2.verdenskrig. Det var i Gdansk Lech Walesa og Solidaritet ble begynnelsen på slutten for kommunismen i Polen i desember 1980. Korrekt nok er Gdansk en industriell havneby i et tidligere østblokkland, men byen har utrolig mye å by på. Gdansks havneområde er i dag blitt en turistmagnet med sine uterestauranter og fortauscaféer.

Gdansk – folkeliv på havna. Foto: BubbleJuice CC0 Creative Commons via pixabay

Like utenfor byen finner du kilometervis med sandstrender ut mot Det baltiske hav.

Foto: Richard Birecki. Youtube

Strandliv i Gdansk. Foto: Richard Birecki. Youtube

Shoppingmulighetene er mange, og prisene for lokale produkter og spa-behandling kommer du bare til å smile av.

Foto: Galeria Bałtycka

Galeria Bałtycka. Foto: Galeria Bałtycka

Det er forholdsvis lett å få med seg de fleste av Gdansks turistattraksjoner til fots, så lenge du er noenlunde frisk og rørig. Gdansk må være en av svært få byer hvor det hverken er området som kalles sentrum, eller det som kalles Gamlebyen, som tiltrekker flest turister. Her setter turistene kursen direkte for bydelen Glówne Miasto, som kan oversettes til «Hovedbyen».

Gamlebyen i Gdansk. Foto: monikawl999 CC0 Creative Commons via pixabay

Hovedbyen avgrenses i øst av elven Motlawa, og i sør av paradegaten Dluga, eller «Langgaten», men som egentlig ikke er spesielt lang. En spasertur her er som en tur 300 år tilbake i tid, med gamle smijernslyktestolper, fargerike smale husfasader i nederlandsk/italiensk rennessansestil og ingen glorete reklameplakater eller neonskilt som ødelegger det idylliske inntrykket. Det er nesten ikke til å tro at for drøye 60 år siden var alt dette vakre bare var en rykende ruinhaug etter 2. verdenskrig.

  • Mariagaten, har i århundrer tiltrukket seg kunstnere, musikere og bohemer
  • Høylandsporten (Brama Wyzynna)
  • Forporten (Przedbramie)
  • Den gyldne porten (Zlota Brama)
  • Det gamle rådhuset i Gdansk
  • Neptunfontenen
  • Mariakirken (Kosciol Mariacki)
  • Kranen (Zuraw Gdanski)
  • Monumentet over falne skipsverftarbeidere
  • Westerplatte

Det er ikke alltid like lett å gjøre alle til lags

Men vi ønsker å prøve på nettopp det. Det er vanskelig å garantere noe, men om tidspunktet vi har foreslått ikke passer, eller om du vil at vi skal arrangere en tur vi ikke enda har laget et program for, så ber vi deg om å gi oss beskjed om det.

Bruk skjemaet under til å ta kontakt med oss, det forplikter deg på ingen måte, det er ganske enkelt en måte å starte på.

Den viktigste faktoren for våre prioriteringer, er hvor mange det skal være med på turen. Fyller dere en buss kan du regne med at det blir som du ønsker, hvis ikke er det lurt om du tipser andre du kan tenke at vil være interesserte i den samme turen, og be dem om også å sende inn dette skjemaet.

Vi gleder oss til å høre fra deg og arrangere en opplevelse for deg og dine!

+47

Ingen er like – og behovene er forskjellige!

Selv om turer går til den samme destinasjonen – er det ikke sikkert at programmet er det samme, for det første starter ikke alle turer på samme sted, og for det andre er det ikke alle som ønsker å oppleve det samme – ønsker og behov er forskjellige. Vi skreddersyr derfor reisene slik våre kunder vil ha dem og tilpasser programmet etter deres krav.

Men hva koster det, og hvordan ser en tur til dette reisemålet ut?

Her er en eksempel-tur du kan kikke på og skrive ut.