Warszawa
Warszawa City. Foto: Skitterphoto CC0 Creative Commons via pixabay

Warszawa

Warszawa er en av de mest fascinerende storbyene i Europa. Med en historie som er både fryktelig og storartet er det mye å få med seg her.

Det Kongelige Slott (til høyre) i Warszawa. Foto: Websi CC0 Creative Commons via pixabay

Mange tror at Warszawa er en trist og grå østblokkby, preget av kommunisme og tungsinn. La gå at forstadene ikke akkurat er en fryd for øyet, men den polske hovedstadens historiske bydeler har blitt nøye rekonstruert etter nazistenes nådeløse herjinger.

Hovedkontoret til Polsk TV. Foto: Adrian Grycuk (Own work) CC BY-SA 3.0 via Wikimedia Commons

Byen er moderne, sprudlende og koselig med et hyggelig folkeslag og mange vakre bygninger. Vær trygg på at det finnes nok av attraksjoner og severdigheter for deg som turist i Warszawa. Riktignok er nær sagt alle bygninger replikaer av originalene, men Gamlebyen er likevel en fryd for øyet.

The 17th-century Ostrogski Castle houses the Chopin Museum. Foto: By Szczebrzeszynski (Self-photographed) [Public domain], via Wikimedia Commons

Og monumentene og museene om verdenskrigenes grusomheter er så tankevekkende og flotte at alle må få det med seg.

Gallery of the 19th-Century Art at the National Museum. Foto: Adrian Grycuk CC BY-SA 3.0 via Wikimedia Commons

Som nesten overalt ellers i Øst-Europa, er smykker av rav og krystallprodukter de vanligste suvernirene som turister kommer hjem med. Du finner disse i hundrevis av gateboder nær sagt overalt i Warszawa. De fremste handlegatene er Nowy Swiat og tverrgaten Chmielna, hvor du finner alt av sko, musikk, klær og bøker.

Fra ett av mange shoppingsentra. Foto: jarmoluk CC0 Creative Commons via pixabay

Det er nok av store shoppingsentere og varehus i Warszawa. Det største og mest sentrale er Galeria Centrum i Marszalkowska i sentrum. Lengre nord, i Muranow, ligger det like store Arkadia i Jana Pawla II 82, og ikke langt unna i Okopowa 58/72 ligger shoppingsenteret Klif.

Prisnivået er også meget lavt så hvis en helg med både kultur og shopping ønskes vil Warszawa være midt i blinken.

 • Det kongelige slott (Zamek Krolewski)
 • Warszawa Uprising Museum (Muzeum Powstania Warszawskiego)
 • Gamlebytorget (Rynek Starego Miasta)
 • Barbican (Barbakan) – Den majestetiske byporten og festningen i rød stein
 • Det Hellige Korsets Kirke (Kosciol sw. Krzyza)
 • Copernicus-statuen
 • Marie Sklodowska-Curie Museum
 • Kultur- og Vitenskapspalasset (Palac Kultury i Nauki)
 • Frederic Chopin Museum
 • Nasjonalgalleriet (Zacheta Narodowa Galeria Sztuki)
 • Wilanow-slottet (Muzeum Palac w Wilanowie)

Det er ikke alltid like lett å gjøre alle til lags

Men vi ønsker å prøve på nettopp det. Det er vanskelig å garantere noe, men om tidspunktet vi har foreslått ikke passer, eller om du vil at vi skal arrangere en tur vi ikke enda har laget et program for, så ber vi deg om å gi oss beskjed om det.

Bruk skjemaet under til å ta kontakt med oss, det forplikter deg på ingen måte, det er ganske enkelt en måte å starte på.

Den viktigste faktoren for våre prioriteringer, er hvor mange det skal være med på turen. Fyller dere en buss kan du regne med at det blir som du ønsker, hvis ikke er det lurt om du tipser andre du kan tenke at vil være interesserte i den samme turen, og be dem om også å sende inn dette skjemaet.

Vi gleder oss til å høre fra deg og arrangere en opplevelse for deg og dine!

+47

Ingen er like – og behovene er forskjellige!

Selv om turer går til den samme destinasjonen – er det ikke sikkert at programmet er det samme, for det første starter ikke alle turer på samme sted, og for det andre er det ikke alle som ønsker å oppleve det samme – ønsker og behov er forskjellige. Vi skreddersyr derfor reisene slik våre kunder vil ha dem og tilpasser programmet etter deres krav.

Men hva koster det, og hvordan ser en tur til dette reisemålet ut?

Her er en eksempel-tur du kan kikke på og skrive ut.