Lisboa
De velkjente bratte gatene med de gule trikkene. Foto: Hades_ark CC0 Creative Commons via pixabay

Lisboa

La deg forføre av Lisboas gule trikker, pulserende natteliv, kalksteinsgater og vakre bygg, fadosang, himmelske kaker – og norsk bacalao. Lyset. Havet. Historien. Musikken. Og atmosfæren. Lisboa har en magisk tiltrekningskraft.

Augusta gaten i Lisboa. Foto: juliaorige CC0 Creative Commons via pixabay

Hovedstaden i Portugal er en fascinerende og innholdsrik by. Lisboa seiler frem som en av Europas mest trendy storbyer og det er ikke uten grunn at flere Nordmenn har fått øyene opp for Lisboa.

Belém Tower, Lisboa. Foto: 6252550 CC0 Creative Commons via pixabay

Byen ligger idyllisk til ved nordbredden av elva Tejo, omtrent 15 kilometer fra munningen der Tejo renner ut i Atlanterhavet. Byen har en vakker beliggenhet, og klimaet er mildt og maritimt.

En kjent severdighet i Lisboa er det gamle Alfamaområdet.

Alfama, Lisboa. Foto: Skitterphoto CC0 Creative Commons via pixabay

De trange smugene der trikkene snirkler seg frem har gitt Lisboa tilnavnet «Europas San Francisco».

De velkjente bratte gatene med de gule trikkene. Foto: Hades_ark CC0 Creative Commons via pixabay

Den modernistiske Expo 1998-parken like utenfor sentrum er annen kjent turistattraksjon, så, her er kontrastene særdeles store.

Expo. Foto: bernswaelz CC0 Creative Commons via pixabay

Fra byen ser man over på sørsiden av Tejo med statuen Cristo Rei. Dette er en 28 meter høy Kristusfigur på en ca. 89 meter høy pidestall. I et av pidestallens fire bein går det heis opp til statuen.

Rossio Square,populærnavnet på Pedro IV Square i Lisboa. Foto: ManuelVeiga CC0 Creative Commons via pixabay

En drøy halvtime med tog fra Lisboa ligger Cascais og Estoril. Dette er badebyer med små strender med fin sand.

Cascais utenfor Llsboa. Foto: CarlosPaes CC0 Creative Commons via pixabay

  • Oppdagelses monumentet
  • St. Georg Castle
  • Jeronimoklosteret
  • Pena National Palace
  • Belem tårnet
  • Lisboa akvarium

Det vil alltid være slik at en tur har et hoved-reisemål, men ikke sjelden vil turen inneholde ett eller mange «mindre» reisemål, og steder eller severdigheter som besøkes mens en er underveis fra et mål til et annet. Her er noen slike som andre har valgt tidligere:

  • Carcavelos Beach
  • Azeitâo i Setúbal
  • Estoril
  • Sintra

Det er ikke alltid like lett å gjøre alle til lags

Men vi ønsker å prøve på nettopp det. Det er vanskelig å garantere noe, men om tidspunktet vi har foreslått ikke passer, eller om du vil at vi skal arrangere en tur vi ikke enda har laget et program for, så ber vi deg om å gi oss beskjed om det.

Bruk skjemaet under til å ta kontakt med oss, det forplikter deg på ingen måte, det er ganske enkelt en måte å starte på.

Den viktigste faktoren for våre prioriteringer, er hvor mange det skal være med på turen. Fyller dere en buss kan du regne med at det blir som du ønsker, hvis ikke er det lurt om du tipser andre du kan tenke at vil være interesserte i den samme turen, og be dem om også å sende inn dette skjemaet.

Vi gleder oss til å høre fra deg og arrangere en opplevelse for deg og dine!

+47

Ingen er like – og behovene er forskjellige!

Selv om turer går til den samme destinasjonen – er det ikke sikkert at programmet er det samme, for det første starter ikke alle turer på samme sted, og for det andre er det ikke alle som ønsker å oppleve det samme – ønsker og behov er forskjellige. Vi skreddersyr derfor reisene slik våre kunder vil ha dem og tilpasser programmet etter deres krav.

Men hva koster det, og hvordan ser en tur til dette reisemålet ut?

Her er en eksempel-tur du kan kikke på og skrive ut.