St Petersburg
St Petersburg. Foto: fitzgeraldbc CC0 Creative Commons via pixabay

St Petersburg er Russlands nest største by, og er en meget viktig (og strategisk) havneby mot Østersjøen, eller Det Baltske Hav som er den internasjonale betegnelsen.

Moderne arkitektur – Baltiske Perle. Foto: eleus500 CC0 Creative Commons via pixabay

Moskva er Russlands hovedstad, men St Petersburg er en av de moderne byene i Russland, og er den kulturelle hovedstaden.

The Alexander Palace is a former imperial residence at Tsarskoye Selo. Foto: DEZALB CC0 Creative Commons via pixabay

Det historiske sentrum av Saint Petersburg med tilhørende grupper av monumenter er på UNESCOs verdensarvliste, og bare dette er virkelig god nok grunn til å besøke byen.

Sommerpalasset. Foto: luckysilver1 CC0 Creative Commons via pixabay

St. Petersburg har alle ingrediensene til en uforglemmelig reiseopplevelse: fantastisk kunst, overdådig arkitektur, vilt natteliv, en ekstraordinær historie og rike kulturelle tradisjoner som har inspirert noen av verdens største kunstnere innenfor litteratur, musikk og visuell kunst. Fra den mystiske twilight of the White Nights til verdensberømte opera- og ballettproduksjoner – St Petersburg har alt.

Krestovsky Stadium. Foto: quinntheislander CC0 Creative Commons via pixabay

Mange utenlandske konsulater, internasjonale selskaper, banker og bedrifter har kontorer i St. Petersburg.

  • The Hermitage (Vinterpalasset)
  • The Mariinsky Theatre, kanskje mer berømt enn Vinterpalasset
  • Elve- og kanalcruice – St Petersburg kalles ofte Nordens Venezia
  • Peterhof, best om sommeren når alle partens fontener er på
  • St. Isaac’s Cathedral
  • The Peter & Paul Fortress – Festningen der historien begynte, men festningen har aldri deltatt i en militær handling, men har oppfylt en rekke andre funksjoner gjennom sin lange historie….
  • Church of Our Saviour on Spilled Blood – må sees
  • Tsarskoye Selo (Pushkin) – her er ikke bare ett, men to store palass fra 1700-tallet, omgitt av vakkert anlagt parkområde med et stort utvalg av monumenter, dette er et testament om den enorme rikdommen og overdådigheten til den romerske keiserlige familien.
  • Nevsky Prospekt – Det er liten tvil om at Nevsky er en av verdens mest fantastiske gater, 4,5 kilometer fra Admiralty i vest til Alexander Nevsky kloster i øst – Nevsky Prospekt har neppe en eneste bygning som er nyere enn fra 1917.

Det er ikke alltid like lett å gjøre alle til lags

Men vi ønsker å prøve på nettopp det. Det er vanskelig å garantere noe, men om tidspunktet vi har foreslått ikke passer, eller om du vil at vi skal arrangere en tur vi ikke enda har laget et program for, så ber vi deg om å gi oss beskjed om det.

Bruk skjemaet under til å ta kontakt med oss, det forplikter deg på ingen måte, det er ganske enkelt en måte å starte på.

Den viktigste faktoren for våre prioriteringer, er hvor mange det skal være med på turen. Fyller dere en buss kan du regne med at det blir som du ønsker, hvis ikke er det lurt om du tipser andre du kan tenke at vil være interesserte i den samme turen, og be dem om også å sende inn dette skjemaet.

Vi gleder oss til å høre fra deg og arrangere en opplevelse for deg og dine!

+47

Ingen er like – og behovene er forskjellige!

Selv om turer går til den samme destinasjonen – er det ikke sikkert at programmet er det samme, for det første starter ikke alle turer på samme sted, og for det andre er det ikke alle som ønsker å oppleve det samme – ønsker og behov er forskjellige. Vi skreddersyr derfor reisene slik våre kunder vil ha dem og tilpasser programmet etter deres krav.

Men hva koster det, og hvordan ser en tur til dette reisemålet ut?

Her er en eksempel-tur du kan kikke på og skrive ut.