Andalucia
Plaza de Espana, Sevilla. Foto: 12019 CC0 Creative Commons via pixabay

Andalucia

Andalucia er en region av oppsiktsvekkende motsetninger og stor sjarm. Likevel er dette mystiske hjørne av Europa enkelt å nå. Her er det store kontraster:

Metropol Parasol, Sevilla. Foto: martine87 CC0 Creative Commons via pixabay

Den Spanske regionen i Andalucia består av åtte regioner som strekker seg fra sør-øst til sør-vest i landet, og hver region har fått navnet fra regionens hovedby: Cadiz, Cordoba, Jaen, Huelva, Almeria, Malaga, Granada og Seville.

Plaza de Espana, Sevilla. Foto: MemoryCatcher CC0 Creative Commons via pixabay

Andalucia som tidligere var Spanias fattigste provins – og spesielt provinsene Malaga, Granada og Sevilla – er nå en av de mest populære turistmålene i Europa. Det takket være sine sandstrender, vakre landsbygder, spektakulære fjellrekker, fabelaktive monumenter og et livlig folkeslag som lever livet til det fulle, og de er kjent for sin frodighet, varme og gjestfrihet.

Benidorm. Foto: pferbau CC0 Creative Commons via pixabay

Men kanskje det mest unike høydepunktet i denne fortryllende regionen er dens levninger av dens mauriske fortiden. Maurerne var en blanding av berbere og arabere som krysset grensen i Spania fra Nord-Afrika ved å bruke trappene fra Gibraltar-stredet og de okkuperte halvøyen – som de kalte al Andalus – for mer enn syv århundrer. Det daterer seg fra 710 når de først kom til Tarifa.

Ronda Bridge. Foto: jackmac34 CC0 Creative Commons via pixabay

Innen bare fire år hadde nesten erobret hele landet, selv om de raskt trakk seg tilbake til den sørlige delen av halvøyen, hvor de etablerte seg i byene Cordoba, Sevilla og Granada, som er av de mest avanserte sivilisasjoner fra middelalderen. Hver av disse «hovedstedene» kan skryte av spektakulære gjenstående monumenter, den mest uforglemmelige er utvilsomt Granada Alhambra palasset.

Alhambra Palace. Foto: helenmlittle0 CC0 Creative Commons via pixabay

Andalucia er også flamencoens og tyrefektingens hjem, som kan best oppleves i provinsens utallige feria og romeria.

Flamenco. Foto: 691806 CC0 Creative Commons via pixabay

 • The Alhambra
 • Almería Fortress
 • The Generalife
 • Córdoba-moskeen
 • Seville Cathedral
 • Picasso Museum in Malaga
 • Cadiz cathedral

Det vil alltid være slik at en tur har et hoved-reisemål, men ikke sjelden vil turen inneholde ett eller mange «mindre» reisemål, og steder eller severdigheter som besøkes mens en er underveis fra et mål til et annet. Her er noen slike som andre har valgt tidligere:

 • Cordoba-Sevilla tur
 • Ronda-tur
 • Fuendetodos – Goya’s birth house and museum
 • Columbus – Palos de la Frontera og Moguer

Det er ikke alltid like lett å gjøre alle til lags

Men vi ønsker å prøve på nettopp det. Det er vanskelig å garantere noe, men om tidspunktet vi har foreslått ikke passer, eller om du vil at vi skal arrangere en tur vi ikke enda har laget et program for, så ber vi deg om å gi oss beskjed om det.

Bruk skjemaet under til å ta kontakt med oss, det forplikter deg på ingen måte, det er ganske enkelt en måte å starte på.

Den viktigste faktoren for våre prioriteringer, er hvor mange det skal være med på turen. Fyller dere en buss kan du regne med at det blir som du ønsker, hvis ikke er det lurt om du tipser andre du kan tenke at vil være interesserte i den samme turen, og be dem om også å sende inn dette skjemaet.

Vi gleder oss til å høre fra deg og arrangere en opplevelse for deg og dine!

+47

Ingen er like – og behovene er forskjellige!

Selv om turer går til den samme destinasjonen – er det ikke sikkert at programmet er det samme, for det første starter ikke alle turer på samme sted, og for det andre er det ikke alle som ønsker å oppleve det samme – ønsker og behov er forskjellige. Vi skreddersyr derfor reisene slik våre kunder vil ha dem og tilpasser programmet etter deres krav.

Men hva koster det, og hvordan ser en tur til dette reisemålet ut?

Her er en eksempel-tur du kan kikke på og skrive ut.