Bilbao
Guggenheim museet. Foto: txlopez CC0 Creative Commons via pixabay

Bilbao

Bilbao er en pulserende metropol med over en million innbyggere. Den er drivkraften i den sosialøkonomiske utviklingen og i moderniseringen av Biscayabukten.

Fra Gamlebyen i Bilbao. Foto: lamorenamas_cara CC0 Creative Commons via pixabay

De store arkitektur- og infrastrukturprosjektene har fungert som en motor for byens økonomiske og urbane utvikling. Guggenheim-museet, Euskalduna musikk- og kongressenter, Norman Fosters Metro,

Fasade på Jernbanestasjonen i Bilbao. Foto: yasmin00 CC0 Creative Commons via pixabay

Byen ligger i provinsen Bizkaia, og er omgitt av frodig landskap med skog, fjell, strender og forrevne kystområder som gjør Bilbao til et reisemål utenom det vanlige. Det nye transport- og veinettet bringer også de baskiske hovedstedene Vitoria og San Sebastián enda nærmere.

Nytt og gammelt tett på hverandre…. Foto: 12019 CC0 Creative Commons via pixabay

Det er de kulturelle inntrykkene som vil gjøre at du aldri glemmer ditt besøk her på grunn av kvantitet og kvalitet i alle kunstneriske uttrykk, med to av de beste kunstgalleriene i Spania, seks tema museer, utstillinger av samtidskunst og et stort og variert variert underholdningstilbud: opera, symfoniorkestre, teater, dans, kino og lys, pop og rock.

Guggenheim museet Bilbao. Foto: barbaragnelson CC0 Creative Commons via pixabay

Guggenheim-museet er blitt den kulturelle drivkraften i Baskerland med sin spektakulære bygningen kledd i titan paneler. Her finner du en av verdens største samlinger av privat moderne samtidskunst.

Bilbao Fine Arts Museum. Foto: Museo BBAABilbao CC BY-SA 3.0 via Wikimedia Commons

The Fine Arts Museum er en av de beste i Spania og har en komplett og uvurderlig kunstgalleri med tre samlinger: gammel art (El Greco, Zurbarán, Goya eller Van Dyck), samtidskunst (Gauguin, Bacon eller Tàpies) og lokal kunst ( Regoyos, Zuloaga eller Iturrino).

Bilbao Fine Arts Museum. An exhibition room in the old building. On the left, «San Sebastián» painting of Jusepe de Ribera, and on the right, «The Virgin with the Child Jesus and the Child Saint John the Baptist», one of the most important works painted by Zurbarán two years before his death Francisco de Zurbarán. Foto: Museo BBAABilbao CC BY-SA 3.0 via Wikimedia Commons

Andre museer i Bilbao er Maritime Museum og Bullfighting Museum. The Rekalde exhibition hall viser toppklasse utstillinger av samtidskunst. Det er også ca tjue andre gallerier med permanente plast-kunst utstillinger.

 • Abando area
  • Town Hall
  • Zubizuri Bridge
  • Artxanda Cable Car – tar bare noen minutter – 800 meter opp
 • Guggenheim Bilbao Museum
 • Museum of Fine Arts
 • Gran Vía Don Diego López de Haro
  • Her finner du butikkene til topp moderne designere
 • Kvelds- og natteliv:
  • Alameda de Urquijo
  • Alameda Mazarredo
  • Uribitarte Wharf

Det vil alltid være slik at en tur har et hoved-reisemål, men ikke sjelden vil turen inneholde ett eller mange «mindre» reisemål, og steder eller severdigheter som besøkes mens en er underveis fra et mål til et annet. Her er noen slike som andre har valgt tidligere:

 • Kantabria med Santillana del Mar
 • Rioja med Marques de Riscal
 • San Sebastian
 • Victoria

Det er ikke alltid like lett å gjøre alle til lags

Men vi ønsker å prøve på nettopp det. Det er vanskelig å garantere noe, men om tidspunktet vi har foreslått ikke passer, eller om du vil at vi skal arrangere en tur vi ikke enda har laget et program for, så ber vi deg om å gi oss beskjed om det.

Bruk skjemaet under til å ta kontakt med oss, det forplikter deg på ingen måte, det er ganske enkelt en måte å starte på.

Den viktigste faktoren for våre prioriteringer, er hvor mange det skal være med på turen. Fyller dere en buss kan du regne med at det blir som du ønsker, hvis ikke er det lurt om du tipser andre du kan tenke at vil være interesserte i den samme turen, og be dem om også å sende inn dette skjemaet.

Vi gleder oss til å høre fra deg og arrangere en opplevelse for deg og dine!

+47

Ingen er like – og behovene er forskjellige!

Selv om turer går til den samme destinasjonen – er det ikke sikkert at programmet er det samme, for det første starter ikke alle turer på samme sted, og for det andre er det ikke alle som ønsker å oppleve det samme – ønsker og behov er forskjellige. Vi skreddersyr derfor reisene slik våre kunder vil ha dem og tilpasser programmet etter deres krav.

Men hva koster det, og hvordan ser en tur til dette reisemålet ut?

Her er en eksempel-tur du kan kikke på og skrive ut.