Edinburgh
Edinburgh med Calton Hill i forgrunnen. Foto: DesignFife CC0 Creative Commons via pixabay

Edinburgh

Svært få hovedsteder ligger så vakkert til som Edinburgh. Byen er omgitt av flere høye vulkanske klipper. På en av klippene ruver Edinburgh Castle majestetisk over gamlebyen, med vertikale stup på tre kanter.

Edinburgh Castle. Foto: Peggychoucair CC0 Creative Commons via pixabay

Edinburgh-området har vært bebodd i minst to tusen år, og den første utgaven av St.Giles-katedralen ble påbegynt i år 854.

St. Giles Church, Edinburgh. Foto: waldomiguez CC0 Creative Commons via pixabay

Landsbyen Edinburgh fikk status som handelsby i 1329, og ble hovedstad i Skottland et drøyt århundre senere. Dette førte til bygging av solide bymurer rundt det som nå er Old Town, gamlebyen i Edinburgh, med et opprinnelig gateplan fra middelalderen. Hele området ligger på UNESCOs verdensarvliste, med rundt 4500 verneverdige bygninger.

Gamlebyen, Edinburgh. Foto: NadinLisa CC0 Creative Commons via pixabay

Den viktigste fartsåren i gamlebyen er den såkalte Royal Mile, som strekker seg fra Edinburgh Castle og nedover til den gamle kongeresidensen Palace of Holyroodhouse og Holyrood Abbey.

The Royal Mile, Edinburgh. Foto: luxstorm CC0 Creative Commons via pixabay

Royal Mile er egentlig fire gater; High Street, Canongate, Lawnmarket og Castle Hill. Royal Mile er turistenes favoritt, takket være sine mange butikker, spisesteder, puber og historiske bygninger. Her ligger også Skottlands høyesterett og den iøynefallende St.Giles-katedralen, oppkalt etter Edinburghs skytshelgen.

Dugald Stewart Monument, Calton Hill. Foto: WolfBlur CC0 Creative Commons via pixabay

Sør for Palace of Holyroodhouse ligger store Holyrood Park, som strekker seg opp mot byens høyeste punkt, Arthur’s Seat, en utdødd vulkan, 251 meter over havet. Her har du en storartet utsikt over området.

 • Edinburgh Castle
 • Scotch Whisky Heritage Centre
 • The National Museum of Scotland
 • Writers Museum
 • Rosslyn Chapel
 • Princes Street for shopping

Det vil alltid være slik at en tur har et hoved-reisemål, men ikke sjelden vil turen inneholde ett eller mange «mindre» reisemål, og steder eller severdigheter som besøkes mens en er underveis fra et mål til et annet. Her er noen slike som andre har valgt tidligere:

 • Stirling – Stirling Castle
 • Grieff og Glenturret Destilleri
  • The Famous Grouse Experience
 • Loch Earn og videre til Loch Lomond
 • Royal Botanic Garden

Det er ikke alltid like lett å gjøre alle til lags

Men vi ønsker å prøve på nettopp det. Det er vanskelig å garantere noe, men om tidspunktet vi har foreslått ikke passer, eller om du vil at vi skal arrangere en tur vi ikke enda har laget et program for, så ber vi deg om å gi oss beskjed om det.

Bruk skjemaet under til å ta kontakt med oss, det forplikter deg på ingen måte, det er ganske enkelt en måte å starte på.

Den viktigste faktoren for våre prioriteringer, er hvor mange det skal være med på turen. Fyller dere en buss kan du regne med at det blir som du ønsker, hvis ikke er det lurt om du tipser andre du kan tenke at vil være interesserte i den samme turen, og be dem om også å sende inn dette skjemaet.

Vi gleder oss til å høre fra deg og arrangere en opplevelse for deg og dine!

+47

Ingen er like – og behovene er forskjellige!

Selv om turer går til den samme destinasjonen – er det ikke sikkert at programmet er det samme, for det første starter ikke alle turer på samme sted, og for det andre er det ikke alle som ønsker å oppleve det samme – ønsker og behov er forskjellige. Vi skreddersyr derfor reisene slik våre kunder vil ha dem og tilpasser programmet etter deres krav.

Men hva koster det, og hvordan ser en tur til dette reisemålet ut?

Her er en eksempel-tur du kan kikke på og skrive ut.