Geneve
Bilutstilling i Geneve. Foto: olyatv CC0 Creative Commons via pixabay

Fint plassert, i enden av Genfersjøen, ved grensen til Frankrike, ligger Sveits’ internasjonale sentrum, Geneve. Byen er hovedsete for en rekke internasjonale organisasjoner og her bor derfor mange utlendinger. Byen gjennomskjæres av elven Rhône.

Jet d’Eau. Foto: LalouBLue CC0 Creative Commons via pixabay – The present Jet d’Eau was installed in 1951 in a partially submerged pumping station to pump lake water instead of city water.

Geneve er, som så mye annet i Sveits, en opplevelse både sommer og vinter. Om sommeren danner Genfersjøen bakgrunn for mange aktiviteter, men de nærliggende fjell om vinteren lokker vintersportsentusiaster i massevis.

Geneve. Foto: hpgruesen CC0 Creative Commons via pixabay

Geneve har et bredt tilbud av kulturelle aktiviteter. Byen er rik på teatre, og i Grand Téatre kan man få seg en operaopplevelse av høy klasse. I sommerhalvåret summer byen av utendørskonserter og musikkfestivaler. 11. desember hvert år feirer Geneve seg selv med en stor byfest. (kilde: Travelmarket)

Foto: FN

FNs hovedkontor i Europa. Foto: FN

Kjent både som «den minste av de store byer», eller «fredens by», er blant annet Genève hovedsete til det europeiske hovedkvarteret i FN. Bryggene ved Genfersjøen, parkene, de gamle smugene og de moderne butikkene er en invitasjon til en rolig spasertur. Genève er sete for en rekke store multinasjonale selskaper, så vel som den Internationale Røde Kors komite.

Foto: IRC

Rødekors-museet. Foto: IRC

Hva er så spesielt med Genève for Sveits og resten av verden? Svaret er at det har langt større internasjonal innflytelse enn noen annen by på 200.000 innbyggere. I dag er Sveits nest største by vertsby for rundt tjue internasjonale organisasjoner. Representanter fra over 160 stater opptrer på vegne av sine regjeringer i byens internasjonale konferanser og organisasjoner.

Bilutstilling i Geneve. Foto: olyatv CC0 Creative Commons via pixabay

Genève er et senter fokusert på den internasjonale økonomien. Enten det gjelder privat virksomhet eller næringsliv, finans i sin bredeste forstand, spiller Genève ubestridelig en stor økonomisk rolle, som vertskap for rundt hundre utenlandske banker.

  • Giant Fountain, Ligger i hjertet av La Rade, er kjennetegnet for Geneve-byen og er dens viktigste turistattraksjon
  • Blomsterklokken. Det er mange klokker i Genèves offentlige områder. Den mest berømte er uten tvil blomsterklokken.
  • St. Peters katedral dominerer gamlebyen og huser en samling arkeologiske skatter fra forhistorie til middelalderen.
  • Reformers ‘Wall
  • Place des Nations – Place des Nations er hjertet av det internasjonale Genève. Det er stedet for Broken chair, designet av Genève kunstner Daniel Berset og symbol for kampen mot personellminer.
  • Stiftet i Genève i 1863 av Henry Dunant og andre Genevan-borgere, er Den internasjonale Røde Korskomiteen opprinnelsen til den viktigste humanitære bevegelsen i verden. Den fascinerende historien blir levende i det internasjonale røde korset/røde halvmånemuseet.
  • Palais des Nations er bygget mellom 1929 og 1936 og ligger i hjertet av Parc de l’Ariana, og huser det europeiske hovedkvarteret i De forente nasjoner, og er det største FN-senteret etter New York. Mer enn 25 000 delegater passerer gjennom senteret hvert år, og mange kunstverk vises der. Videre åpner Palais sine dører daglig og gir fascinerende guidede turer!

Det er ikke alltid like lett å gjøre alle til lags

Men vi ønsker å prøve på nettopp det. Det er vanskelig å garantere noe, men om tidspunktet vi har foreslått ikke passer, eller om du vil at vi skal arrangere en tur vi ikke enda har laget et program for, så ber vi deg om å gi oss beskjed om det.

Bruk skjemaet under til å ta kontakt med oss, det forplikter deg på ingen måte, det er ganske enkelt en måte å starte på.

Den viktigste faktoren for våre prioriteringer, er hvor mange det skal være med på turen. Fyller dere en buss kan du regne med at det blir som du ønsker, hvis ikke er det lurt om du tipser andre du kan tenke at vil være interesserte i den samme turen, og be dem om også å sende inn dette skjemaet.

Vi gleder oss til å høre fra deg og arrangere en opplevelse for deg og dine!

+47

Ingen er like – og behovene er forskjellige!

Selv om turer går til den samme destinasjonen – er det ikke sikkert at programmet er det samme, for det første starter ikke alle turer på samme sted, og for det andre er det ikke alle som ønsker å oppleve det samme – ønsker og behov er forskjellige. Vi skreddersyr derfor reisene slik våre kunder vil ha dem og tilpasser programmet etter deres krav.

Men hva koster det, og hvordan ser en tur til dette reisemålet ut?

Her er en eksempel-tur du kan kikke på og skrive ut.