Luzern
Foto: https://www.youtube.com/
Luzern. Foto: https://www.youtube.com/

Luzern

er både by, kommune og distrikt i det nordlige, sentrale Sveits. Byen er hovedstad både i kantonen Luzern og i distriktet med samme navn, og er et trafikknutepunkt for jernbanen over St. Gotthard-passet og E9 mellom Basel og Milano over St. Gotthard. Det er stor handels- bank- og forsikringsvirksomhet i byen, og viktige videregående fagskoler. Luzern har lenge vært Sveits turist-hovedstad der den ligger ved Vierwaldstättersjøen med en slående alpin panorama som bakgrunn.

Luzern. Foto: liorbuber CC0 Creative Commons via pixabay

Den ble derfor et vanlig stopp på Grand Tour-ruten i Europa i romantisk tid, med besøkende som Mark Twain, Goethe og Queen Victoria. Og med en sjarmerende gamleby, et par billed-perfekte trebroer,

Chapel Bridge. Foto: lbhat CC0 Creative Commons via pixabay

en samling av fine museer og den berømte gråtende løven, er det fortsatt god nok grunn til at Luzerne blir sentral i en sveitsisk reiserute. Byen er et naturlig utgangspunkt for å utforske den omliggende regionen, med et stort utvalg av båtturer, fjellheiser og andre utflukter å velge mellom.

Dampbåter klare for sightseeing. Foto: Werni CC0 Creative Commons via pixabay

Fra forstaden Kriens går det svevebane til Pilatuskulm, 2070 meter over havet,

Svevebane til Mount Pilatus. Foto: ivantrig CC0 Creative Commons via pixabay

eller en kan velge verdens bratteste «jernbane».

Verdens bratteste jernbane. Foto: Public on YouTube

Hvert år er det musikkfestivaler i byen i august og september. Det største og mest moderne samferdselsmuseet i Europa ligger i byen, i tillegg til Planetarium og Kosmorama.

Løvemonumentet. Foto: pkh470 CC0 Creative Commons via pixabay

Gletschergarten er et hageanlegg med museum bygd omkring en veldig istidavsetning. I en fjellvegg her står Løvemonumentet, hogd ut av en sandsteinsblokk etter Bertel Thorvaldsen sin modell, til minne om sveitsargardistene som falt i Paris i 1792.

 • Pilatus er et fjellmassiv i Emmental-Alpene sørvest for byen Luzern i Sveits. Tidligere het fjellet Fractus Mons eller Fräkmünt. Fra 1460 kalt Pilatus. Massivet ligger øst-vest-orientert på den nordligste grensen av Alpene.
 • Vierwaldstättersee er en innsjø i de sentrale delene av Sveits. Den ligger mellom de fire «skogskantonene» Luzern, Schwyz, Uri og Nidwalden. Sjøen har en overflate på 114 km² og en maksimal dybde på 214 meter.
 • Chapel Bridge, Den mest berømte offentlige attraksjonen i tillegg til løven i fjellet. Du kan gå fritt og nyte strukturen og maleriene.
 • Løven i Luzern
 • Swiss Museum of Transport
 • Jesuit Church, Lucerne vakreste kirke er et must for alle besøkende til byen. Spesielt interiøret tilbyr sine gjester ro og utstråler harmoni.
 • Gletschergarten
 • Alpineum
 • Kunstmuseum
 • Richard Wagner Museum
 • Hammetschwand Elevator
 • Meggenhorn Castle

Det er ikke alltid like lett å gjøre alle til lags

Men vi ønsker å prøve på nettopp det. Det er vanskelig å garantere noe, men om tidspunktet vi har foreslått ikke passer, eller om du vil at vi skal arrangere en tur vi ikke enda har laget et program for, så ber vi deg om å gi oss beskjed om det.

Bruk skjemaet under til å ta kontakt med oss, det forplikter deg på ingen måte, det er ganske enkelt en måte å starte på.

Den viktigste faktoren for våre prioriteringer, er hvor mange det skal være med på turen. Fyller dere en buss kan du regne med at det blir som du ønsker, hvis ikke er det lurt om du tipser andre du kan tenke at vil være interesserte i den samme turen, og be dem om også å sende inn dette skjemaet.

Vi gleder oss til å høre fra deg og arrangere en opplevelse for deg og dine!

+47

Ingen er like – og behovene er forskjellige!

Selv om turer går til den samme destinasjonen – er det ikke sikkert at programmet er det samme, for det første starter ikke alle turer på samme sted, og for det andre er det ikke alle som ønsker å oppleve det samme – ønsker og behov er forskjellige. Vi skreddersyr derfor reisene slik våre kunder vil ha dem og tilpasser programmet etter deres krav.

Men hva koster det, og hvordan ser en tur til dette reisemålet ut?

Her er en eksempel-tur du kan kikke på og skrive ut.