Zermatt
“Zermatt at dusk” by Paul Asman and Jill Lenoble is licensed under CC BY 2.0

Velkommen til Zermatt, den pittoreske fjellandsbyen ved foten av verdensberømte Matterhorn. Dette feriestedet på den italienske grensen lokker gjester fra hele verden til de sveitsiske alper hvert år. Zermatt er en helligdom for vintersportentusiaster og aktive feriegjester med 38 topper over 4000 meter.

Zermatt. Foto: Steppinstars CC0 Creative Commons via pixabay

En liten fjellby blir et førsteklasses feriested. Denne utviklingen kan oppleves trinnvis for Zermatt. Vandre gjennom landsbyen, i museet, spasere rundt. Og noe skjer alltid: arrangementer, festivaler, hendelser.

Det er ikke langt mellom tradisjon og moderne liv i Zermatt. På heliporten er det alltid noe som skjer. Og dette bilfrie feriestedet har fortsatt beholdt sin opprinnelige fjellby-karakter og tilbyr en kombinasjon av moderne feriested og tradisjonell alpin atmosfære. Et par skritt i fjellklatringens kirkegård gir en tid til refleksjon. Matterhorn-landsbyen gir innsikt i de fjellrike menneskenes tradisjonsrike liv og moderne livsstil til et verdensberømt feriested.

Gornergrat, above Zermatt Foto: Peter Stevens Licensed under CC-BY 2.0

Enten ved en behagelig ekskursjon eller som et alpint eventyr med svett panne – fascinerer fjellverdenen Zermatt. Ingen synes å få nok av den mystiske fjellverdenen. En tur til den legendariske Hörnlihütte ved foten av Matterhorn gir varige inntrykk. Eller når en står i landsbyen eller på en utsiktsplattform i en tilstand av å være i en drømmeverden og stirrer på fjellet og glemmer helt å ta et bilde av de høyeste toppene i alpene.

Foto: commons.wikimedia.org

Gornerat stasjon. Foto: Ximonic CC BY-SA 4.0 via Wikimedia Commons

I løpet av året tilbyr Zermatt og det omkringliggende Mattertal spennende fritidsaktiviteter som resulterer i en uforglemmelig ferie i fjellet. Mer enn 400 kilometer med turstier og spennende fjellturer ligger og venter på turgåere og fjellklatrere. Toppen av Gornergrat og Rothorn kan nås med tog eller båt, og tilbyr førstegangsreisende og familier med barn egnede utfluktssteder. Om vinteren er det tre skiområder med 360 km løyper for ski og snowboard. I tillegg finnes det største og høyeste sommer-skiområdet i Europa her på Matterhornbreen.

Zermatt med Matterhorn. Foto: Paul Asman and Jill Lenoble is licensed under CC BY 2.0

Med et variert tilbud av aktiviteter, får Zermatt gjester virkelig valuta for pengene sine. Foruten den omkringliggende idylliske naturen, er det også innbydende restauranter å oppdage med sitt regionale kjøkken.

  • Matterhorn – mystisk, majestetisk, alle fjells mor. Ingen kan unnslippe hennes tiltrekningskraft. Verken lokalbefolkningen eller gjester.
  • Gornergrat (3.089 m) er et av stedene man bare må besøke. Fjell panoramaet og den unike utsikten over Matterhorn er uforglemmelig.
  • Gornergrat Bahn var de første, full-elektriske tannbanene i Sveits.
  • Sunnegga (2.288 m) er himmelen for familier. Om sommeren tilbyr Leiseesjøen en forfriskende dukkert. Om vinteren kan skiløpere i alle aldre nyte sin første snø på Wollis park for nybegynnere.
  • Matterhorn Museum
  • Gorner gorge. Gorner-sletten er et sted med eksepsjonell naturskjønnhet. Tre gangbroer som fører mellom de høye klippene gir et dramatisk innblikk i naturens kraft.

Det er ikke alltid like lett å gjøre alle til lags

Men vi ønsker å prøve på nettopp det. Det er vanskelig å garantere noe, men om tidspunktet vi har foreslått ikke passer, eller om du vil at vi skal arrangere en tur vi ikke enda har laget et program for, så ber vi deg om å gi oss beskjed om det.

Bruk skjemaet under til å ta kontakt med oss, det forplikter deg på ingen måte, det er ganske enkelt en måte å starte på.

Den viktigste faktoren for våre prioriteringer, er hvor mange det skal være med på turen. Fyller dere en buss kan du regne med at det blir som du ønsker, hvis ikke er det lurt om du tipser andre du kan tenke at vil være interesserte i den samme turen, og be dem om også å sende inn dette skjemaet.

Vi gleder oss til å høre fra deg og arrangere en opplevelse for deg og dine!

+47

Ingen er like – og behovene er forskjellige!

Selv om turer går til den samme destinasjonen – er det ikke sikkert at programmet er det samme, for det første starter ikke alle turer på samme sted, og for det andre er det ikke alle som ønsker å oppleve det samme – ønsker og behov er forskjellige. Vi skreddersyr derfor reisene slik våre kunder vil ha dem og tilpasser programmet etter deres krav.

Men hva koster det, og hvordan ser en tur til dette reisemålet ut?

Her er en eksempel-tur du kan kikke på og skrive ut.