Zürich
Zürich. Foto: annca CC0 Creative Commons via pixabay

Som en «metropol av opplevelser» ved vannet, med en fantastisk utsikt over de snødekte Alpene i horisonten, tilbyr Zürich en unik blanding av attraksjoner – over 50 museer og mer enn 100 kunstgallerier, internasjonale moteetiketter og Zürich-design, og mest livlige natteliv i Sveits. Rekreasjonsaktiviteter spenner fra et besøk på badestedene ved elvebredden og ved innsjøen i hjertet av byen, til en spektakulær tur på fjellet Uetliberg.

Byen Zürich ligger i hjertet av Europa og i sentrum av Sveits, på den nordlige bredden av Zürichsjøen. Den flerkulturelle stilen og det mangfoldet av fritidsaktiviteter som tilbys, tiltrekker seg gjester fra hele verden til denne «regionen med korte ruter».

The Grossmünster is a Romanesque-style Protestant church in Zurich. Foto: annca CC0 Creative Commons via pixabay

For rundt 150 år siden ble en del av byens festninger omgjort til det som nå er den mest berømte «Station Road» i verden, Bahnhofstrasse. Zürichs shopping sentrum har sørget for ryktet som El Dorado for kjøpere og er toppadresse for internasjonale motehus, og for smykker og klokker.

Zürich. Foto: strecosa CC0 Creative Commons via pixabay

Dette er imidlertid bare ett av stedene hvor du kan finne lokale Zürich-merker; både i Zürich-vest eller i Aussersihl-kvartalet, kommer du ofte over lokale merker der du minst forventer dem. De inspirerer den motebevisste og skaper interesse langt utenfor Sveits grenser – som for eksempel kultemerket Freitag, med sin unike stil for vesker og tilbehør.

Zürich sentrum. Foto: luisfrps CC0 Creative Commons via pixabay

Zürich har den høyeste tettheten av klubber i Sveits – her kan du aldri dukke opp for sent. Fra en intimkonsert i den legendariske Kaufleuten til Greatest Hits fra åttitallet på den eldste klubben i byen, The Mascotte, til et homoparty på Labor Bar – livet starter virkelig etter kl. 23.00 og fortsetter langt inn i de små timer. Her er det ingen offisielle stengetidspunkt. Om sommeren fins natteliv ikke bare i klubber, men også ute i det fri; stedene hvor besøkende bader og slapper av i løpet av dagen, er ideelle steder å flørte og danse om natten.

Mascotte i Zürich. Foto: Public @MascotteKlubZürich på Facebook

Også for kunstinteresserte har Zürich mye å tilby. Byen har over 50 museer, hvorav 14 er viet til kunst. Museet for kunst, Kunsthaus Zürich, har en betydelig samling av malerier, skulpturer, fotografier og videoer. I tillegg har det en omfattende samling av verk av Alberto Giacometti. Et annet høydepunkt er Rietberg-museet, en av de ledende sentrene for ikke-europeisk kunst i verden. Bare et steinkast fra Zürichs sentralstasjon, sveitsiske nasjonalmuseet – plassert i en over 100 år gammel bygning som minner om et eventyrslott – inneholder landets mest omfattende samling av utstillinger knyttet til sveitsisk kulturhistorie. Zürichs museer og gallerier er ikke de eneste stedene å nyte kunst: Besøkende kan også beundre Giacomettis inngangsparti i hovedstasjonen, korsvinduene ved Marc Chagall i Fraumünster-klosteret eller Jean Tinguelys friluft Heureka ved innsjøen Zürich.

Open Air Museum, Zürich. Foto: videofan2 CC0 Creative Commons via pixabay

Den livlige tradisjonen med handelsgilde i Zürich går tilbake til middelalderen. Like imponerende er deres fine guildhus og guildhalls – som Zunfthaus zur Waag, fra 1303. Som Grossmünster-kirken, Lindenhof-plassen og restauranten Opfelchammer i Niederdorf er disse stedene nå blant byens kjente landemerker.

Høydepunkter

  • Kunsthaus – Sveits viktigste kunstgalleri inneholder en samling fra alle viktige perioder med europeisk kunst – fra middelalderen til i dag.
  • Rietberg Museum – Museet har ikke-europeisk kunst, spesielt fra India, Kina og Afrika.
  • Bahnhofstrasse – den kilometerlange gaten til banker med eksklusive motebutikker, varehus og gatekafeer inviterer forbipasserende til å nøle.
  • Zürich Zoo – med en 11 000 kvadratmeter økosystemhall med flere hundre plante- og dyrearter fra Madagaskas Masoala Rainforest.
  • Altstadt – med sine kunstgallerier, antikke og bokhandel: en insider tips blant kunst avicionados. Om kvelden blir gamlebyen forvandlet til et underholdningskvart for en eklektisk swathe av allmennheten.
  • Sechseläuten – hvert år feirer Zürichs guild og befolkningen sin tradisjonelle vårfestival med stor glede (april).
  • Festival Tropical Caliente – varme rytmer som salsa og samba og en mangfoldig blanding av toppakter og trendsettere i latinsk musikk kjører hoftene til partygoers til å svinge og skape (juni).
  • Streetparade – en av verdens største techno hendelser trekker fans fra hele Sveits og nabolandene til byen på Limmat (august).
  • Zürich Festival – en festival som tilbyr en unik kombinasjon av operaer, konserter, drama, dans og friluftsteater, arrangeres årlig i sommerstillingen i Zürich (juni / juli).

Det er ikke alltid like lett å gjøre alle til lags

Men vi ønsker å prøve på nettopp det. Det er vanskelig å garantere noe, men om tidspunktet vi har foreslått ikke passer, eller om du vil at vi skal arrangere en tur vi ikke enda har laget et program for, så ber vi deg om å gi oss beskjed om det.

Bruk skjemaet under til å ta kontakt med oss, det forplikter deg på ingen måte, det er ganske enkelt en måte å starte på.

Den viktigste faktoren for våre prioriteringer, er hvor mange det skal være med på turen. Fyller dere en buss kan du regne med at det blir som du ønsker, hvis ikke er det lurt om du tipser andre du kan tenke at vil være interesserte i den samme turen, og be dem om også å sende inn dette skjemaet.

Vi gleder oss til å høre fra deg og arrangere en opplevelse for deg og dine!

+47

Ingen er like – og behovene er forskjellige!

Selv om turer går til den samme destinasjonen – er det ikke sikkert at programmet er det samme, for det første starter ikke alle turer på samme sted, og for det andre er det ikke alle som ønsker å oppleve det samme – ønsker og behov er forskjellige. Vi skreddersyr derfor reisene slik våre kunder vil ha dem og tilpasser programmet etter deres krav.

Men hva koster det, og hvordan ser en tur til dette reisemålet ut?

Her er en eksempel-tur du kan kikke på og skrive ut.