Göteborg
Göteborg havn. Foto: mammela CC0 Creative Commons

Göteborg

For de aller fleste nordmenn vil Göteborg være den nærmeste storbydestinasjonen utenfor Norges grenser. Göteborg har i over åtti år vært blant favorittbyene til familiens yngste medlemmer. Ikke minst takket være Skandinavias største fornøyelsespark, Liseberg, midt i byen.

Lisebergbanan. Foto: Albin Olsson (Own work) CC BY-SA 3.0 via Wikimedia Commons

Men Göteborg kan også by på en nydelig skjærgård og idylliske kanaler, store grøntarealer, mange og gode restauranter, et tyvetalls musèer og et forrykende natteliv.

Foto: adventuresaro.se

Lunch i skärgården. Foto: adventuresaro.se

Med bare tre timers kjøring fra grensen, er Göteborg et ypperlig valg for en helgetur fra Oslo-området når som helst på året. Her vil alt fra barnefamilier som ser etter lek og moro, par som er ute etter romantikk og vennegjenger på heisatur uten problemer finne det de leter etter.

‘Paddan’ sightseeing boats that traffic the canals on Gothenburg. Foto: Martin Olsson on Wikipedia Commons under the GFDL license.

Göteborg er som skandinaviske byer flest mest hyggelig utendørs om våren, sommeren og tidlig høst. Innendørs er Göteborg et riktig så koselig sted året rundt.

  • Liseberg er både Gøteborgs og Sveriges suverent største turistattraksjon
  • Universeum – vitenskapssenter for hele familien
  • Gøteborgs Stadsmuseum
  • Gøteborgs Botaniske Hage
  • Slottsskogen – Sveriges eldste dyrehage
  • Konstmuséet

Det vil alltid være slik at en tur har et hoved-reisemål, men ikke sjelden vil turen inneholde ett eller mange «mindre» reisemål, og steder eller severdigheter som besøkes mens en er underveis fra et mål til et annet. Her er noen slike som andre har valgt tidligere:

  • Nordbysenteret
  • Göteborgs kanaler med Paddan
  • Älvsborgs festning

Det er ikke alltid like lett å gjøre alle til lags

Men vi ønsker å prøve på nettopp det. Det er vanskelig å garantere noe, men om tidspunktet vi har foreslått ikke passer, eller om du vil at vi skal arrangere en tur vi ikke enda har laget et program for, så ber vi deg om å gi oss beskjed om det.

Bruk skjemaet under til å ta kontakt med oss, det forplikter deg på ingen måte, det er ganske enkelt en måte å starte på.

Den viktigste faktoren for våre prioriteringer, er hvor mange det skal være med på turen. Fyller dere en buss kan du regne med at det blir som du ønsker, hvis ikke er det lurt om du tipser andre du kan tenke at vil være interesserte i den samme turen, og be dem om også å sende inn dette skjemaet.

Vi gleder oss til å høre fra deg og arrangere en opplevelse for deg og dine!

+47

Ingen er like – og behovene er forskjellige!

Selv om turer går til den samme destinasjonen – er det ikke sikkert at programmet er det samme, for det første starter ikke alle turer på samme sted, og for det andre er det ikke alle som ønsker å oppleve det samme – ønsker og behov er forskjellige. Vi skreddersyr derfor reisene slik våre kunder vil ha dem og tilpasser programmet etter deres krav.

Men hva koster det, og hvordan ser en tur til dette reisemålet ut?

Her er en eksempel-tur du kan kikke på og skrive ut.