Berlin
Brandenburger Tor. Foto: reginaspics CC0 Creative Commons via pixabay

Berlin

Berlin har etter murens fall igjen blitt en av de mest spennende storbyene i Europa. Byen er på ny hovedstad i Tyskland, og i løpet av de siste årene er det brukt mangfoldige milliarder på oppussing av hovedstaden. Berlin fremstår i dag som en moderne storby, men med et historisk sus over seg.

Berlinerdomen. Foto: 12019 CC0 Creative Commons via pixabay

Gjenforeningen av øst og vest åpnet for utbygging på steder i Berlin hvor dette tidligere ikke var mulig. Potsdamer Platz, som hørte til dødsstripen, er et eksempel på en omfattende utbygging og total forandring. Plassen blir populært kalt Berlins nye ansikt utad.

Haus Der Kulturen. Foto: noxoss CC0 Creative Commons via pixabay

Her finner du en rekke eksempler på moderne arkitektur der høye skyskrapere i ulike fasonger er med på å gi området et nyurbant preg. En vandring i Berlins gater byr på en rekke severdigheter:

Berlinmuren,

Berlin-muren. Foto: ingeborgkraka CC0 Creative Commons via pixabay

Brandenburger Tor, Holocaust Memorial,

Holocost Memorial. Foto: reginaspics CC0 Creative Commons via pixabay

Fjernsynstårnet og Checkpoint Charlie

Checkpoint Charlie. Foto: erge CC0 Creative Commons via pixabay

er eksempler på noen av de severdigheter i Berlin det kan være verd å få med seg på en storbytur til Tysklands hovedstad. I paradegaten Unter den Linden finner du museer på rekke og rad. I det Tyske Historiske Museum kan du oppleve kunstgjenstander og dokumenter over tysk historie.

Lover-Museum med TV-tårnet. Foto: Eveningvoice CC0 Creative Commons via pixabay

På Berlins berømte museumsøy Museumsinsel finner du noen av de viktigste museene i Berlin. Her kan du blant annet få med deg en svær samling av eldre skulpturer, bysantinsk kunst med mere i det nyåpnete Bode-museet eller besøk Altes Museum hvor den berømte bysten av Nefertiti er utstilt.

Stasifengselet – Gedenkstätte Berlin-Hohenschönhausen. Foto: Muns CC BY 3.0 via Wikimedia Commons

Den kalde krigen er ikke langt unna oss, et besøk på Stasifengslet kaster lys over denne tiden.

  • Berlinmuren – East Side Gallery
  • Brandenburger Tor
  • Holocaust Memorial
  • Fjernsynstårnet
  • Checkpoint Charlie
  • Unter den Linden
  • Bode-museet
  • Altes Museum
  • Riksdagen

Det er ikke alltid like lett å gjøre alle til lags

Men vi ønsker å prøve på nettopp det. Det er vanskelig å garantere noe, men om tidspunktet vi har foreslått ikke passer, eller om du vil at vi skal arrangere en tur vi ikke enda har laget et program for, så ber vi deg om å gi oss beskjed om det.

Bruk skjemaet under til å ta kontakt med oss, det forplikter deg på ingen måte, det er ganske enkelt en måte å starte på.

Den viktigste faktoren for våre prioriteringer, er hvor mange det skal være med på turen. Fyller dere en buss kan du regne med at det blir som du ønsker, hvis ikke er det lurt om du tipser andre du kan tenke at vil være interesserte i den samme turen, og be dem om også å sende inn dette skjemaet.

Vi gleder oss til å høre fra deg og arrangere en opplevelse for deg og dine!

+47

Ingen er like – og behovene er forskjellige!

Selv om turer går til den samme destinasjonen – er det ikke sikkert at programmet er det samme, for det første starter ikke alle turer på samme sted, og for det andre er det ikke alle som ønsker å oppleve det samme – ønsker og behov er forskjellige. Vi skreddersyr derfor reisene slik våre kunder vil ha dem og tilpasser programmet etter deres krav.

Men hva koster det, og hvordan ser en tur til dette reisemålet ut?

Her er en eksempel-tur du kan kikke på og skrive ut.