Lübeck
Lübeck. Foto: mareneinfeldt CC0 Creative Commons via pixabay

Lübeck

En fantastisk marsipan, herlig arkitektur, julemarkeder og den mektigste av alle Hansabyene, Hansaunionens Dronning. Lübeck sitter langt oppe på kartet over inspirerende reisemål, med sin vennlige, avslappende atmosfære som tar imot deg med åpne armer og følger deg rundt i alle dine timer mens du er her. Men ikke for tett så det blir ikke plagsomt, bare trygt og behagelig.

Gamlebyen – Lübeck. Foto: pimms49 CC0 Creative Commons via pixabay

Lübeck er fremdeles mektig og da spesielt gjennom marsipanen som de har fått et, med god grunn, godt rykte for. Her er det atmosfære og gleder, god mat, flotte shoppemuligheter og arkitektoniske vidundre som garantert gir deg en herlig stemning uansett når på året du velger å avlegge et besøk.

Marsipan….. Foto: dzsoofi CC0 Creative Commons via pixabay

Mange av bygningene er av gammelgotisk arkitektur, og deler av byen står på UNESCOS World Herritage List, og med god grunn, og som en ekstra glede å vite at det blir bevart når man vandrer der nede på bakken og titter opp på de fantastiske bygningene.

Holstenporten. Foto: asaipa CC0 Creative Commons via pixabay

Men det er også mange andre severdigheter her, og det anbefales å besøke et, eller flere, av byens museer, som er fine steder å tilbringe tid i, når du vil gjøre noe annet enn å spise den gode maten på en av de mange gode restaurantene, drikke herlig kald øl på en av pubene eller kafeene, eller er ferdig med å spasere langs elven Trave.

Foto: Kresspahl - Wikimedia Commons

Malerwinkel auf die Obertrave mit Dankwartsbrücke, im Hintergrund die Türme von St. Petri und St. Marien. Foto: Kresspahl – Wikimedia Commons

Her er det også mulig å nyte musikalske gleder i en av de mange kirkerommene, eller besøke teater og får servert opera.Det er altså en by med mange gleder og få sorger, og et sted du garantert ønsker deg tilbake til.

Lübeck. Foto: KarinKarin CC0 Creative Commons via pixabay

Spesielt hvis du legger turen dit i november/desember, hvor byen inviterer til et av europas flotteste julemarkeder, og hvor byen omformes til et stort bling, som suger deg inn i en eventyrlig verden av fantasifigurer, god mat og billige varer som lett finner veien til under juletreet.

  • Behnhaus
  • Holstentor
  • Dukketeatermuseet
  • St. Annen Museum
  • Tårnet i St. Petri
  • Havnerundtur med båt

Det vil alltid være slik at en tur har et hoved-reisemål, men ikke sjelden vil turen inneholde ett eller mange «mindre» reisemål, og steder eller severdigheter som besøkes mens en er underveis fra et mål til et annet. Her er noen slike som andre har valgt tidligere:

  • Streftog i de romantiske bakgårdene – Guided tours
  • Gamlebyen – på UNECOs world heritage site
  • Hospital of the Holy Spirit
  • Seafarer’s Guild

Det er ikke alltid like lett å gjøre alle til lags

Men vi ønsker å prøve på nettopp det. Det er vanskelig å garantere noe, men om tidspunktet vi har foreslått ikke passer, eller om du vil at vi skal arrangere en tur vi ikke enda har laget et program for, så ber vi deg om å gi oss beskjed om det.

Bruk skjemaet under til å ta kontakt med oss, det forplikter deg på ingen måte, det er ganske enkelt en måte å starte på.

Den viktigste faktoren for våre prioriteringer, er hvor mange det skal være med på turen. Fyller dere en buss kan du regne med at det blir som du ønsker, hvis ikke er det lurt om du tipser andre du kan tenke at vil være interesserte i den samme turen, og be dem om også å sende inn dette skjemaet.

Vi gleder oss til å høre fra deg og arrangere en opplevelse for deg og dine!

+47

Ingen er like – og behovene er forskjellige!

Selv om turer går til den samme destinasjonen – er det ikke sikkert at programmet er det samme, for det første starter ikke alle turer på samme sted, og for det andre er det ikke alle som ønsker å oppleve det samme – ønsker og behov er forskjellige. Vi skreddersyr derfor reisene slik våre kunder vil ha dem og tilpasser programmet etter deres krav.

Men hva koster det, og hvordan ser en tur til dette reisemålet ut?

Her er en eksempel-tur du kan kikke på og skrive ut.