Spelet om Heilag Olav - Olsokdagane på Stiklestad
Ja, jeg vil på tur!

+47

Velg hvilken tur du vil reise på, og når du ønsker å reise
Hvem vil du melde på til denne turen (husk deg selv)
Fra Spelet om Heilag Olav. Foto: stiklestad.no/opplevelser

Spelet om Heilag Olav

Spelet utvikles fra år til år og har et magisk grep på sitt publikum. Til nå har over 800 000 personer sett forestillingen om Olav Haraldssons fall på Stiklestad, som oppføres på Nordens største og eldste friluftsteater siden 1954. Om lag 700 personer er involvert i og omkring forestillingen.

Fra Spelet om Heilag Olav. Foto: stiklestad.no/opplevelser

Profesjonelle skuespillere står på scenen sammen med amatører. Orkesteret er også sammensatt av profesjonelle og amatører. Andre aktører er kor, statister og et stort frivillig apparat. «Spelet om Heilag Olav» blir fremført på selve slagstedet, Stiklestad, der Olav Haraldsson falt i 1030. Det skjer i et miljø og med en ramme som bare natur, historie og dyktige aktører kan skape.

Fra Spelet om Heilag Olav. Foto: stiklestad.no/opplevelser

«Spelet om Heilag Olav” er en dramatisering av det som skjedde på gården Sul dagene før slaget på Stiklestad i året 1030. Stykket er skrevet av Olav Gullvåg, og Paul Okkenhaug har komponert musikken. “Spelet om Heilag Olav” er kjernen i festivalen “Olsokdagene på Stiklestad” som arrangeres hvert år i slutten av juli.

Fra Spelet om Heilag Olav. Foto: stiklestad.no/opplevelser

I 2019 går selve festivalen av stabelen i tidsrommet 23.-29.juli, mens det spilles fire forestillinger av “Spelet om Heilag Olav”.

25. juli kl.19.00
27. juli kl.19.00
28. juli kl.19.00
29. juli kl.19.00
 • Guidet busstur i Trondheim
 • Nidarosdomen
 • Rockheim
 • Havnesightseeing
 • Erkebispegården og Norges Riksregalier
 • Nidar Sjokolademuseum
 • Trondheim Kunstmuseum

Selv om Trondheim er selve reise-målet når Stiklestad skal besøkes, er det mange muligheter både på veien til Trondheim og på veien hjem igjen. Her er noen som har blitt valgt tidligere:

 • Prøysenstua
 • Maihaugen på Lillehammer
 • Per Gynt veien
 • Elgsafari på Dombås

Samarbeid med oss om hvordan turen din skal bli!

Det er mange ting som spiller inn når vi i teamtour skal sette prisen på en tur – og de fleste av dem kan du være med på å påvirke. Det er derfor vi gjerne vil at du skal ta kontakt med oss slik at vi kan starte en dialog om hvordan du vil at turen din skal være. Ring oss gjerne på telefon 32807780, eller aller helst bruk kontakt-skjemaet du finner her på siden.

Ingen er like – og behovene er forskjellige!

Selv om turer går til den samme destinasjonen – er det ikke sikkert at programmet er det samme, for det første starter ikke alle turer på samme sted, og for det andre er det ikke alle som ønsker å oppleve det samme – ønsker og behov er forskjellige. Vi skreddersyr derfor reisene slik våre kunder vil ha dem og tilpasser programmet etter deres krav.

Men hva koster det, og hvordan ser en tur til dette reisemålet ut?

Her er en eksempel-tur du kan kikke på og skrive ut.